– Arbeid er menneskeverd

Etter rundt seks år utenfor arbeidslivet, har Konrad Mordal (49) nå fått jobb gjennom NHO-prosjektet Ringer i Vannet, skriver BA.

Publisert 03.10.14

Hordaland

–Jeg har vært i jobb siden jeg var 16 år. Men i 2007 ble jeg langtidssykemeldt og havnet utenfor arbeidslivet. Jeg kunne ikke fortsett i jobben som trafikklærer, forteller han til Bergensavisen.

Sammen med attføringsbedriften Alf og NHO-prosjektet Ringer i Vannet har Mordal nå fått fast arbeid. 

– BYGGET MEG OPP

Konrad fikk prøve seg i praksis i 80 prosent stilling i seks måneder i FMC. Deretter fikk han engasjement i bedriften på vanlige vilkår gjennom Manpower.

–Gjennom kursing og kartlegging ved Alf og i praksisperioden fikk jeg bygget meg opp i et tempo tilpasset meg selv, forteller Konrad til BA.

Han sier at han setter enormt stor pris på at Manpower og FMC ga ham sjansen.

–Å motta første lønning fra Manpower føltes omtrent like bra som den første lønnen jeg noensinne fikk. Ytelser fra det offentlige hjelper deg å holde hodet over vannet, men det er ikke resultat av noe du selv har skapt, påpeker han overfor BA, og tilføyer:

– Arbeid er menneskeverd.

Prosjektet kobler attføringsbedrifter med medlemsbedrifter i NHO for å få flere bedrifter til å ansette personer med "hull i CV-en". 

Les mer om prosjektet.

Manpower er en av bedriftene som er med i Ringer i Vannet. Da en av deres kunder, FMC, trengte en person til å jobbe med plukking, pakking og shipping av varer, tok Manpower kontakt med Alf, skriver BA.

–Når en bedrift tar kontakt om behov for en kandidat, finner vi ut om vi har en som passer og som er klar for å gå ut i vanlig arbeid. Har vi ikke det, tar vi kontakt med andre attføringsbedrifter i prosjektet, forklarer key account manager Malcolm Hurtley i Alf til BA.

Det er 8 attføringsbedrifter med i prosjektet i Hordaland, og samarbeidet mellom dem er en viktig del av arbeidet, for å sikre flere jobb.

Les hele saken i BA/Vest24.no.

 Mer om attføringsbedriften Alf.

Kontakt oss