Hordfast: Ber Erna gi gass

- Hvis det ikke blir satt inn mer trykk på prosessen med å velge trasé, når vi ikke en oppstart i 2019, sier Tom Knudsen, regiondirektør i NHO Hordaland til Bergen Tidende.

Foto: Statens Vegvesen

Foto: Statens Vegvesen

Publisert 02.12.13

Hordaland, E39

Bakgrunnen er uttalelsen er kommentarene fra Regjeringen som kom i kjølvannet av et brev Fylkesordfører Tom Christer Nilsen (H) og Stordordfører og styreleder for Samarbeidsrådet for Sunnhordland Liv Kari Eskeland (H) sendte til Regjeringen. De to ønsker, i likhet med NHO Hordaland, en rask avklaring om trasévalg. 

- I fleire år har «E39 Aksdal-Bergen» vore utgreidd. For vidare utvikling av aksen Stavanger-Bergen, er det avgjerande at det vert gjort eit endeleg val av trasé på strekninga Stord-Bergen, uttalar Eskeland og Nilsen i eit felles brev til samferdsleministeren, i følge BT.

- Saka er til vurdering i departementet. Vi har ingen kommentar ut over det, var Reynir Jóhannesson (Frp), politisk rådgjevar i Samferdsledepartementet sitt svar ifølge BT.

- Regjeringa har markert at ho skal kjenneteiknast ved handlekraft. Det ser ikkje slik ut når ein les uttalen til politisk rådgjevar i Samferdsledepartementet, seier Knudsen til BT, som siktar til Reynir Johannessons kommentar i BT før helga om at valet av Hordfast-trasé enno er til vurdering i departementet.

 Mer informasjon: