Krever fagopplæring etter næringslivets behov

Regiondirektør i NHO Hordaland, Tom Knudsen, uttaler til BT i dag at næringslivets behov, og dermed ogmå spille en større rolle i dimensjoneringen av klasser for yrkesfag.

Regiondirektør Tom Knudsen i NHO Hordaland

Regiondirektør Tom Knudsen i NHO Hordaland

Publisert 03.02.14

Hordaland

- Når fylket planlegger ulike linjer og antall klasser, tar de utgangspunkt i elevenes ønske og hvor de har søkt. Vi hadde ønsket et større fokus på bedriftenes behov og til syvende og sist samfunnets behov, sier Knudsen til Bergens Tidene i dag (krever innlogging). Knudsen leder også Yrkesopplæringsnemnda i Hordaland.

- Det er elevene dette går ut over. Når enkelte søker, for eksempel Thornquist, til utdanninger hvor det nesten ikke er læreplasser, så har de fått dårlige råd. Og det er kanskje mange som ham, sier han videre til BT.

Han mener fylkespolitikerne i for liten grad hører på de innspillene som kommer fra Yrkesopplæringsnemnda.

Trenger flere lærlinger

Flere fag hvor det er ledige læreplasser sliter med å rekruttere nok søkere. Det gjelder f.eks. betongfaget, frisørfaget, elektrikerfaget og tømrerfaget. 

NHO Hordaland og LO Hordaland har i samarbeid med Hordaland Fylkeskommune gått sammen om prosjekt Aksjon Lærebedrift for å øke antall læreplasser med 20% innen utgangen av 2016, i tråd med Samfunnskontrakten. Prosjektet går over 3 år fra 2014, og prosjektleder er Stine Fjeldstad.

 

Kontakt oss

Stine Monica Fjeldstad

Prosjektleder

NHO Hordaland

stine.monica.fjeldstad@nho.no
Mobil
48313338