Hordalandsbenken på skolebenken

Hordalandsbenken ble invitert til VilVite-senteret. - Vilvite skal inspirere til å velge realfag, og er endel av verdikjeden i utdanningen, sa Svein Anders Dahl, administrerende direktør på Vilvite.

Vilvite illustrerer hva som skjer når kokende vann møter flytende nitrogen

Vilvite illustrerer hva som skjer når kokende vann møter flytende nitrogen

Publisert 06.01.14

Hordaland

Mandag 6. januar var Hordalandsbenken på Stortinget samlet på Vilvite-senteret. Tema for møtet var kompetanse og forskning. Ikke ulikt årets årskonferansetema: Læringslivet.

Vilvite feirer nyttår med eksperimenter på hodet til Tom Knudsen

Vilvite-senteret presenterte sin virksomhet og strategi for at barn og unge skal bli inspirert og motivert til å ville vite mer om naturvitenskap og teknologi, og velge utdanning i denne retningen, slik at Norge sikrer rekrutteringen innenfor disse fagområdene. 

 

 

One Subsea og CCB presenterte hvorfor Subsea bør være en av de første som tildeles statusen Global Centre of Expertice (GCE). GCE er en videreføring av Norwegian Centre of Expertice, som forsterker innovasjonsaktiviteten i de mest vekstkraftige og internasjonalt orienterte næringsklyngene i Norge. Det er kun noen få som vil få tildelt statusen, og midlene som følger med. Et av kriteriene er at klyngen må være verdensledende.

Sist ut var UNI Research, som fokuserte på behovet for basisbevilgninger til forskning. Det er i dag 51 forskningsinstitutter som får denne typen bevilgninger som gjør at man kan tenke langsiktig, og sette igang nye forskningsområder, sa Aina Berg, administrerende direktør. - UNI Research er en av de få som ikke får dette, sa Berg.

- Samtidig vet vi at instituttene i Bergen kommer desidert dårligst ut når det gjelder basisbevilgning, sammenlignet med Trondheim, Oslo og Stavanger. Til sammen har vi mye mindre enn de andre universitetsbyene. Det er et tankekors, sa Berg.
Les mer på UNI Research sine nettsider.