Fire priser til Hordaland i NM

X-Traffic UB fikk med seg to 2. plasser på årets NM for ungdomsbedrifter, i kategoriene beste regnskap og beste sosiale entreprenør. I tillegg fikk Kunst 2.0 UB 3. plass for beste nettsted og Gjenopplev UB kom på 1. plass i kategorien beste reklamefilm.

Publisert 06.05.14

Hordaland

Hele 73 ungdomsbedrifter fra alle landets fylker kjempet om gjeve priser i 17 ulike kategorier på NM for ungdomsbedrifter på Lillestrøm 29. - 30. april. Hordaland stakk til slutt av med fire flotte priser, hvor to av prisene gikk til X-Traffic UB fra Odda vidaregåande skule, mens Kunst 2.0 UB og Gjenopplev UB, begge fra Akademiet videregående skole i Bergen fikk med seg 1 pris hver.

Vinner av Norges beste ungdomsbedrift 2014 ble Flex UB fra Vadsø videregående skole i Finnmark, som hadde utviklet en tovet ullvott med broderier av reflekstråd, som kan bidra til å redde mange liv i trafikken. Flex UB skal dermed representere Norge på EM for ungdomsbedrifter i Estlands hovedstad Tallinn til sommeren.

God innsats fra Hordaland

Strilapylso UB fra Sotra vidaregåande skule hadde mange sterke konkurrenter i klassen Beste gastronomiske produkt, og måtte til slutt se seg slått av ungdomsbedrifter fra Rogaland, Trøndelag og Nordland. Termosmatboks UB fra Bergen Handelsgymnasium og Strila UB fra Bergen Private Gymnas gjorde en flott innsats og hang lenge med i konkurransen om prisene for beste innovative produkt og størst verdiskapingspotensiale, men det var til slutt Vernetuppen UB fra Mailand videregående skole i Akershus som gikk til topps i begge kategoriene.

To statsråder på besøk

X-Traffic UB var strålende fornøyd både med egen innsats og med å kunne ta hjem to flotte 2. priser. Like viktig for jentene i Oddabedriften var det at de fikk formidlet sitt sterke budskap om trafikksikkerhet til to statsråder som besøkte NM-utstillingen, hhv kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Se oversikt over alle vinnere og les juryens begrunnelse på NM Presseservice.