Gledelig dag for Sotrasambandet!

- Utrolig bra levert! Dette tok vi opp med samferdselsministeren da vi møtte ham 24. september, sier Tom Knudsen i en kommentar til at Sotrasambandet i statsbudsjettet for 2015 blir forsert, og får planleggingsmidler. Oppstart blir i 2017, slik næringslivet har jobbet for.

Publisert 07.10.14

Hordaland

Tom Knudsen understreket i møtet at det var umåtelig viktig for våre medlemsbedrifter at vi fikk oppstart i 2017. - Bedriftene på Sotra trenger dette sambandet for å øke sin konkurransekraft i et stadig tøffere marked, ellers kan vi risikere at produksjon flyttes ut av landet, sa Knudsen til ministeren.

Les mer: Sotrasambandet er førsteprioritet

- For NHO Hordaland har det vært viktig å understreke at Sotrasambandet er et nasjonalt prosjekt. F.eks er subsea-klyngen på Ågotnes en nasjonal klynge og må sikres gode rammevilkår, og her er effektiv samferdsel selve nøkkelen både for bedriftene og de ansette i våre bedrifter, sier Knudsen. 

Knudsen håpte i det lengste at møtet i Oslo ville ha effekt.- Nå skjønner jeg hvorfor Ketil Solvik-Olsen smilte så lurt, og OPS i tillegg, sier Knudsen i en kommentar.

At prosjektet gjennomføres som såkalt offentlig privat samarbeid (OPS), vil i følge regjeringen medføre at prosjektet kan realiseres raskere.

Les mer om prosjektet på Statens Vegvesens nettsider.

Les saken i Bergens Tidene.