Gunvor (18) blir komiteleder - for en dag

Onsdag inntar Gunvor Aarvik fra Lofthus sjefsstolen i Kommunal- og forvaltningskomiteen! Sammen med leder Helge Andre Njåstad deltar hun på Leder for en dag.

– Jeg skal innrømme at jeg er litt nervøs og spent, sier Gunvor Aarvik. Foto: Privat.

– Jeg skal innrømme at jeg er litt nervøs og spent, sier Gunvor Aarvik. Foto: Privat. 

Publisert 15.10.14

Hordaland

Gunvor Aarvik har drevet Ungdomsbedrift på skolen. Blant de om lag 12 000 elevene som driver Ungdomsbedrift hvert år, har hun vist seg å være blant de aller dyktigste. Derfor er hun en av 27 elever som har blitt utvalgt til å være med på arrangementet Leder for en dag.

En annerledes skoledag
– Dette blir en skoledag helt utenom det vanlige! Jeg skal innrømme at jeg er litt nervøs og spent, men mest av alt gleder jeg meg til å lære mer om Kommunal- og forvaltningskomiteen, og å få høre hvordan Helge Andre Njåstad tenker og jobber, sier Gunvor Aarvik.

 Leder for en dag arrangeres for 12. året på rad, og Njåstad er i godt selskap når han stiller opp for de unge talentene. I år skal topplederne i blant annet Oslo Børs, Siemens, NRK og WWF Norge bli ”skygget” av unge lederspirer. Ungt Entreprenørskap Norge og ManpowerGroup står sammen om initiativet.  

Les: Unge talenter inntar sjefsstolene

Stolt av elevene 
– Det er disse ungdommene som skal finne løsninger på samfunnets største utfordringer og bringe Hordaland inn i framtiden. Jeg er stolt over at våre elever hevder seg blant de beste i landet, og at Gunvor har blitt valgt ut til å få lære av en av Norges beste ledere, sier Ingrid Stensnes, rådgiver i Ungt Entreprenørskap Hordaland. 

Ungt Entreprenørskap tilbyr et tyvetalls ulike programmer til skolen – fra grunnskole til masternivå. Ungt Entreprenørskap i Hordaland hadde 8 838 elev- og studentaktiviteter forrige skoleår. 685 elever drev Ungdomsbedrift i videregående skoler i fylket.

Ønsket av politikerne
Det er bred politisk enighet om at entreprenørskap i utdanning er en riktig vei å gå for å gi unge etterspurte kompetanser og kvaliteter. Et samlet Storting står bak den nasjonale satsingen på entreprenørskap i utdanning. Satsingen har vært støttet av alle regjeringer siden Bondevik II-regjeringen lanserte en egen strategi for feltet i 2003. Arbeidet er forankret i flere departementer.

Kontakt oss