Haaheim Gaard fikk NHO Hordalands Nyskapingspris

- Haaheim Gaard er et glimrende eksempel på en bedrift som synliggjør hva et enkeltmenneskes initiativ og pågangsmot kan utrette, sier regiondirektør i NHO Hordaland Tom Knudsen.

Styreleder Knut Ulveseth delte ut prisen under NHO Reiselivs årskonferanse. 

Publisert 21.05.14

Hordaland

NHO Hordaland er stolte av å kunne presentere Haaheim Gaard som vinner av NHO Hordalands Nyskapingspris 2014. 

- Haaheim Gaard er et glimrende eksempel på en bedrift som synliggjør hva et enkeltmenneskes initiativ og pågangsmot kan utrette, sier regiondirektør i NHO, Tom Knudsen.

Utdelingen fant sted under NHO Reiselivs årskonferanse som avholdes i Bergen 20.-21. mai. Prisen ble delt ut av styreleder Knut Ulveseth i NHO Hordaland. - Gården har blitt "en oase for det gode liv", hvor fantastiske opplevelser og vakre omgivelser står i sentrum, sa han under utdelingen av prisen.

Haaheim Gaard er NHO Hordalands kandidat til den nasjonale Nyskapingsprisen som NHO deler ut hvert år. Den nasjonale vinneren kåres høsten 2014.

- Innehaver Torstein Hatlevik har demonstrert ekte gründersans og innovasjonsevne ved å kjøpe en ubebodd gård uten strøm eller innlagt vann, og forvandle den til en kommersiell suksess. Hans vilje, markedsforståelse og gjennomføringsevne er en inspirasjon for alle som driver med vertskap og reiseliv i Norge, sier Knudsen.

Haaheim Gaard ble etablert i 2009 og ligger på Tysnes, 70 minutter fra Bergen. Her driver Hatlevik hotell, gourmetrestaurant og café i naturskjønne omgivelser, og tilbyr gjestene skreddersydde opplevelser, personlig vertskap og underholdning. - Hatlevik er en naturlig entertainer, men han bruker også sin musikkutdannelse til å spille instrumenter og synge for å underholde gjestene, forteller bransjesjef i NHO Reiseliv, Wenche Salthella. - Han klarer å kombinere sine ferdigheter på en nyskapende måte, og resultatet er fantastisk, sier Salthella.

Tidligere har Haaheim Gaard og Hatlevik blitt tildelt både den regionale og nasjonale Bygdeutviklingsprisen, i regi av Innovasjon Norge.

 

Tidligere vinnere av NHO Hordalands nyskapingspris:

2013: Liquiline AS

2012: Hardanger Saft- og siderfabrikk AS

2011: Siem WIS AS

2010: ECO Subsea AS

2009: Bremnes Seashore AS

 

Kontakt oss

Tom Knudsen

Regiondirektør

NHO Hordaland

Tom.Knudsen@nho.no
Mobil
90830688