- Ringer i vannet er en metode som fungerer bra

Toma Facility Services vant i går, tirsdag, IA-prisen for 2016 for Hordaland.  - For oss er Ringer i vannet som en  forlenget arm for rekrutteringsavdelingen, sier HR-direktør Arnt Morten Skei.

#205

Fotograf: Baard Fiksdal

Publisert 09.11.16

Vestlandet

Hordaland har i overkant av 800 IA-bedrifter. Best av disse er i år Toma Facility Services som har vunnet IA-prisen (Inkluderende Arbeidsliv) for Hordaland 2016. Prisen ble delt ut under IA-konferansen i Grieghallen 8. november. Fem bedrifter var nominert til finalen. Juryen falt til slutt ned på bedriften som har hovedkontor på Godvik i Bergen vest og driver med renhold, kantine, forpleining, vaktmestertjenester, vakthold og eiendomsdrift.


IA i ny tid

Prisen tildeles en IA-virksomhet i Hordaland som har gjort et solid og systematisk arbeid for å gjøre arbeidsplassen mer inkluderende. Prisen består av diplom og gavesjekk på 10.000 kroner. Vinneren kåres av IA-rådet.
I juryen begrunnelse heter det blant annet at Toma representerer IA i ny tid – også de står i omstilling. Men hos Toma består omstillingen i å ha stor vekst. På få år har Toma gått fra å være en Bergensbedrift- til å bli en stor og landsomfattende virksomhet, med 3500 ansatte.  
Juryen har også bemerket at Toma har et systematisk arbeid med kartlegging av arbeidsmiljø- og utarbeidelse av tiltak for å løse utfordringer som måtte oppstå, i tillegg til å være bevisste på hvordan de ivaretar sine ansatte, og har oppmerksomhet både på livsfase og nasjonalitet fordi alle skal involveres og trives på sin arbeidsplass. Det har gitt gode resultat for den enkelte- og det har gitt gode resultater for virksomheten.

Fra prisutdelingen i Grieghallen november 2016 Fotograf: Ragnhild Friis Ottesen

#205Har jobbet systematisk

- Dette betyr fantastisk mye. Vi er veldig stolte, sier Arnt Morten Skei, HR-direktør for 3500 ansatte i bergensbaserte Toma-gruppen. Konsernet er også en av tre vinnere av Ringer i vannet Prisen 2016.

Arnt Morten Skei forteller at konsernet har jobbet lenge og systematisk med helse, miljø og sikkerhet (HMS) ved alle bedriftens 26 kontorer landet rundt. Virksomheten har 3.500 ansatte og 1,5 milliarder kroner i omsetning.

- Vi har 2-3 år bak oss med eksplosiv vekt der antall ansatte er blitt tredoblet. Målet har vært at sykefraværet skulle holde seg lavt og det har vi klart. Fraværet er nå ca 5,4 prosent, sier Arnt Morten Skei. Han mener trepartsamarbeidet mellom NAV og arbeidslivets parter gjør det lettere å jobbe inkludere. I løpet av to år har Toma nå ansatt 37 personer gjennom Ringer i vannet.

 

En forlenget arm av rekrutteringsavdelingen

- Ringer i vannet er en metode som fungerer bra. Den tar hensyn til hvilken ansettelse vi skal ha og hvilken person som passer til jobben. Dette gir oss en kartlegging og matching av kandidater som er gull. En viktig suksessfaktor for oss er vår kontakt i arbeid- og inkluderingsbedriften A2G på Vestlandet. Her har vi Kjersti Rasmusen som er jobbveileder og næringslivskontakt. Hun pleier å si at hun ønsker å være en forlenget arm for rekrutteringsavdelingen i Toma. Og det opplever vi virkelig at hun er, sier Skei.