Global Future programmet er i gang igjen

Onsdag 22.10 var det kick off for 25 nye deltakere til Global Future i Hordaland.Forventningene var til å ta og føle på da 25, for hverandre ukjente, flerkulturelle mennesker var samlet på The Hub for å starte opp i et nytt program.

Direktør i Innovasjon Norge i Hordaland, Nina Broch Mathisen, i samtale med deltakere på Global Future

Direktør i Innovasjon Norge i Hordaland, Nina Broch Mathisen, i samtale med deltakere på Global Future

Publisert 23.10.14

Vestlandet, Global Future

Det de har felles er høy utdannelse, motivasjon for å lykkes og et ønske om å gjøre karriere i Norge og de ser på Global Future som et springbrett for å kunne gjøre nettopp det.

Prosjektleder Elisabeth Jebsen Marek er minst like full av forventninger.  – Selv om rammene for programmet stort sett er likt fra år til år, er menneskene forskjellige og gruppen skaper sin egen dynamikk. Reisen med hvert kull blir forskjellig fra gang til gang, sier hun.

Innovasjon Norge støtter prosjektet økonomisk og direktør Nina Broch Mathiesen sa i sin velkomsttale at hun synes det er viktig at næringslivet tar i bruk alle de ressursene som de flerkulturelle representerer.

Programmet omfatter 20 heldagssamlinger over 1.5 år. Deltagerne får økt kompetanse innen ledelse, personlig utvikling, nettverksbygging, styrearbeid, forvaltnings- og kulturkunnskap og retorikk. Hver deltager får også sin egen mentor fra arbeidslivet i Hordaland. Alle deltagere må kunne godt norsk.

Global Future er et samarbeid mellom NHO Hordaland, offentlige myndigheter og det private næringsliv.

Les mer om prosjektet her.