Klar tale til NHO fra industrigiganter

De lokale industrigigantene i Indre Hardanger krever at NHO aktivt støtter en konseptutvalgutredning (KVU) for Hordalandsdiagonalen.

Publisert 08.02.16

Vestlandet

Representanter fra TiZir Titanium & Iron og Boliden møtte regiondirektør Tom Knudsen i NHO Hordaland for å diskutere samferdsel tidligere i februar. Industribedriftene var klar i sin tale om hvor viktig det er å få utarbeidet en konseptvalgutredning (KVU) av en arm fra E134 til Bergen via Odda.

– Vi vil kreve at NHO Hordaland ber om en KVU for en arm til Bergen. Alle fakta må være på bordet når denne saken blir behandlet, sa Nils Johan Ystanes på vegne av Hordalandsdiagonalen AS. Han viste også til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsens signaler om at dersom Rv7 blir valgt, vil det sette en stopper for Hordalandsdiagonalen på E134.

Motsetter seg ikke KVU-arbeid

– Innenfor rammen av prioriteringer, er det ikke plass til Hordalandsdiagonalen blant våre anbefalinger i denne perioden, sa regiondirektør Knudsen i møte, og viste til en rekke store prosjekter som skal gjennomføres i fylket frem mot 2030. Regiondirektør Knudsen vil ikke motsette seg at det startes et KVU-arbeid, men tror ikke dette kan være ferdig til våren 2017.

Ber om innspill

Knudsen sier til avisen at et utredningsarbeid vil innebære vurderinger av flere ulike diagonaler fra E134, og tror, på tross av ønsket som ble lagt frem av industribedriftene i Odda, at det vil bli umulig å gjennomføre en KVU før Stortinget skal ta sin avgjørelse sommeren 2017.

Knudsen sier at NHO tar med innspillene fra bedriftene, og mener at de er viktige argumenter. Han ber om at industrien nå sender sine innspill skriftlig til NHO og Norsk Industri, og at man går i ytterligere dialog etter at transportetatene presenterer sitt framlegg 29. februar.

– Den oppfordringen tar vi, sa administrerende direktør Harald Grande, Tizir Titanium & Iron AS og administrerende direktør Dag Berg ved sinkverket Boliden til Hardanger Folkeblad etter møtet.

Kilde: Hardanger Folkeblad