Løftebrudd fra Krf

Regiondirektør Tom Knudsen mener Krf løper fra valgløftene sine, ved ikke å prioritere kutt i formuesskatten i sitt alternative budsjettforslag. Han uttrykker i dagens BT skuffelse over at partiet løper fra sine valgløfter allerede etter ett år.

Publisert 03.11.14

Vestlandet

- De lovet å fjerne formuesskatt på arbeidende kapital. De sa de så urimeligheten som ligger i den type skatt. Dette er vi skuffet over, uttaler Knudsen til BT (kun papir).

Han oppfordrer nå Venstre til å støtte regjeringspartienes forslag til kutt i formuesskatten. - Signaler er gitt om at de vil ta vekk kuttet i skattesatsen, og heller øke bunnfradraget. Det er også skuffende, sier Knudsen til BT.

Rammer investeringer

- Mengden investeringer i Norge har gått gradvis nedover, og vi trenger noe som kan øke denne. Det vil en reduksjon i formuesskatten gjøre. Det vil gjøre det mulig å kunne investere i produksjonsutstyr, forskning og nyutvikling, som igjen kan skape økt verdiskaping, sier Knudsen til BT.

NHO har flere ganger pekt på behovet for nyinvesteringer i næringslivet. Siste utgave av Næringslivets økonomibarometer, viser at nå oljeinvesteringene vil falle kraftig i 2015. Derfor trenger man en politikk som fremmer nyinvesteringer i næringslivet.

Knudsen mener at debatten om formuesskatten må nyanseres. - Men norsk næringsliv består i hovedsak av små og mellomstore bedrifter. For mange i det skjiktet har en reduksjon i formuesskatten mye å si, uttaler Knudsen til BT.