Presentasjon av James Hosea

James var leder av Bergen Scottish Society frem til 2011. Han synes han er heldig og føler han kan bidra på mange arenaer. James deltar på Global Future Hordaland kull II

Publisert 11.03.14

Hordaland, Global Future

Navn James Hosea

Fødselsår 1971
Epost jhosea@jhosea.com
Opprinnelsesland Skottland/UK
Språk Engelsk, Norsk, Svensk
Utdannelse mastergrad i naturgeografi (University of Glasgow), mastergrad i international business (NHH)

Jobb nå Seniorrådgiver, Strategi og utvikling, NHH

Karriereplaner 

Jeg er klar for nye utfordringer. Jeg trives godt med ansvar, er målrettet, kreativ og løsningsorientert. Jeg vil gjerne bidra til økt verdiskapning og jobbe med oppbygging og/eller internasjonalisering av en virksomhet. 

Kompetanse/bakgrunn/ erfaring

Jeg kommer fra Skottland, med skotsk far og svensk mor. Gjennom karrieren min har jeg bygget opp solid erfaring fra bedriftsutvikling, strategy consulting, salg, markedsføring, merkebygging og prosjektledelse. Erfaringen min inkluderer fem år i salg og bedriftsutvikling i en bank i Storbritannia, to år som international management consultant i London, tre år som selvstendig strategi- og markedsføringsrådgiver i Norge og mer en seks år med markedsføring, merkevarebygging og strategiutvikling for Norges Handelshøyskole. Ved siden av jobb har jeg hatt ulike verv. Jeg ledet Bergen Scottish Society fra etableringen i 2005 til 2011. Siden 2012 har jeg vært styreleder av Wilhelmineborg borettslag.

Hvorfor søkte du Global Future?

- «Dette høres spennende ut. Dette må jeg søke!», tenkte jeg da jeg så annonsen på Finn. Jeg ville bygge kompetansen min om norsk arbeidsliv, forsterke mitt nettverk og utforske nye muligheter. Muligheten til å søke et lederutviklingsprogram fra NHO traff akkurat behovet mitt. At Global Future er arrangert av NHO, er veldig viktig for meg. Det gir programmet et kvalitetsstempel som skiller det fra andre kurstilbud.

Hvilke forventninger har du til Global Future?

- Jeg forventer at jeg vil få lære mye om norsk arbeidsliv og de utfordringene som ledere i norske bedrifter møter. Mentorordningen blir en spennende og sjelden mulighet til å diskutere karriereutvikling, hvordan jeg kan bli en bedre leder og hvordan jeg kan utvikle organisasjonen som jeg jobber i  dag. Gjennom tett samarbeid med mine nye Global Future kollegaer ønsker jeg å styrke mitt nettverk, få gode råd og samtidig støtte andre. Jeg ser frem til retorikkurs og muligheten til å forbedre hvordan jeg kommuniserer med kollegaer og andre. 

Hvordan er det å komme inn i det norske arbeidsmarkedet?

- Det kan være utfordrende. God språkkompetanse og nettverk er like viktig som en god utdanning og solid arbeidserfaring. Jeg var heldig. Jeg kom til Norge for å ta videreutdanning. Etter uteksaminering trivdes jeg så godt at jeg bestemte meg for å bli. Jeg følte at jeg hadde solid utdanning og arbeidserfaring, men det var uansett vanskelig å finne en relevant jobb. Mens jeg søkte jobb begynte jeg som selvstendig næringsdrivende og gikk på jakt etter oppgaver. Flere suksessrike prosjekter for NHH førte til at jeg ble bedt om å søke en nyopprettet stilling og jeg fikk stillingen.  Men jeg er alltid åpen for nye utfordringer, avslutter James.