Ringer i Vannet bistår i rekruttering til demensomsorg

Stemningen er spent. 30 jobbsøkere er på informasjonsmøte. De håper å bli nye veiledere hos NOEN AS som skal bygge opp ny demensomsorg i Sotra, Bergen og omegn

#205

Fra venstre Vibecke Linn Knudsen, næringslivskontakt Beredt as, Kristian Arnesen, fagansvarlig NAV Marked og Heidi Wang, daglig leder Noen as. Fotograf: Ragnhild Friis-Ottessen

Publisert 15.02.18

Vestlandet

Ringer i vannet og NAV samarbeider om å bistå Noen AS. Bedriften er en prisbelønt pioner innen demensomsorg, bygget opp av daglig leder Heidi Wang.
De 30 jobbsøkene får en gjennomgang av hva Noen AS driver med. Bedriften samarbeider med familiene til pasientene og skreddersyr tjenester som er meningsfylte. Noen AS bistår personer med demens i hverdagen, gjøre slike ting som å gå tur sammen, opprettholde avtaler og nettverk, være en støtte og skape best mulig livskvalitet.

Nye i Hordaland

Noen AS er nye i Hordaland og kontaktet regionsansvarlig for Ringer i Vannet, Ragnhild Friis-Ottessen i NHO Service og Handel. Hun kontaktet videre NAV og sammen startet de en prosess for å bistå med rekrutering. Med på laget er også Vibecke Linn Knudsen som er næringslivskontakt hos arbeids og inkluderingsbedriften Beredt AS.  

- Vi følger opp bedriften og holder vi øyene åpne etter potensielle kandidater som kan ta jobb som veiledere, sier Vibecke Linn Knudsen.

Heidi Wang er tydelig på hvorfor akkurat Ringer i Vannet og Nav er ønsket som rekruteringskanaler.

Har du opplevd å stå utenfor?

- Har du opplevd å stå utenfor arbeidslivet så vet du hvordan det føles, og kan du ha lettere for å forstå andre som har opplevd å miste noe viktig. Det kan gjøre at du får empati for demente og har lyst til å gjøre en forskjell, sier Heidi Wang.

Det er mange spørsmål fra salen når hun forteller, og etterpå skriver nær samtlige seg opp på listen for å få en oppfølgingssamtale med Heidi. Etter dette sendes søknad, og forhåpentligvis vil flere bli invitert til "Noen-skolen" for å bli sertifisert som veileder.

- Jeg håper virkelig at jeg kommer med på Noen-skolen. Det å jobbe med mennesker er min drøm, sier en smilende dame på vei inn til intervju.