Rothaugen og Nordahl Grieg vant innovasjonspris

Nordahl Grieg videregående skole og Rothaugen ungdomsskole, begge fra Hordaland, vant Senter for IKT i utdanningen sin innovasjonspris.

Foto: Fra Rothaugen skole, rettigheter: Senter for IKT i utdanningen

Foto: Fra Rothaugen skole, rettigheter: Senter for IKT i utdanningen

Publisert 08.12.14

Vestlandet

Målet med Innovasjonsprisen er å finne to skoler som utmerker seg på å lage en helhetlig praksis der IKT spiller en viktig rolle i undervisning og lærling, skriver Senter for IKT i utdannningen på sine nettsider.
 
- Innovasjonsprisen er en viktig pris for sektoren. Vi er opptatt av å løfte frem skoler som jobber helhetlig og innovativt med elevenes læring, sier direktør Trond Ingebretsen ved Senter for IKT i utdanningen på deres nettsider.
 
Vinnerskolene
I begrunnelsen fremhever juryen at Rothaugen ungdomsskole gjennom tverrfaglige prosjekter viser hvordan teknologi kan integreres i fag for å øke elevenes engasjement og motivasjon. De peker på at bruk av omvendt undervisning, samarbeidsverktøy og sosiale medier suppleres på en forbilledlig måte med praktiske øvelser, som programmering og flyging av selvbygde droner.
 
Nordahl Grieg videregående skole er en foregangsskole på flere felt, blant annet ved bruk av dataspill i undervisningen. Juryen uttaler at skolen er ledende på teknologisk, forskningsbasert og entreprenøriell læring og undervisning. Skolen har utviklet en klar pedagogisk visjon for bruk av IKT i undervisningen og er i ferd med å etablere seg som et kompetansemiljø for spillbasert læring.
 
Foto: Elever ved Rothaugen skole studerer en drone fra Universitetet i Bergen som brukes til forskning på vær og klima (fotograf: Frode Nergaard Fjeldstad).
Med i Lektor 2
Rothaugen skole er med i Lektor 2, og Drone-prosjektet støttes av Lektor 2Lektor2-ordningen deler ut midler til skoler som ønsker å samarbeide med realfagsbedrifter og institusjoner om undervisning. Sammen med en ekstern partner skal skolen utvikle inspirerende og læreplanrettede undervisningsopplegg med fokus på anvendelse av realfag.
 
 
Vinnerne av Innovasjonsprisen 2015 får en tur til undervisningsmessen BETT i London for tre elever og to lærere. Elevene skal presentere sine skoler og vise hvordan de bruker IKT innovativt på seminaret Scandinavia@Bett sammen med skoler fra Sverige og Danmark. 
 

Mer informasjon: Se Senter for IKT i utdanningen