Vi søker flere lærebedrifter!

- Dette har fungert over all forventning, vi visste ikke om at vi kunne bli lærebedrift i administrative fag før vi fikk hjelp fra Aksjon Lærebedrift. Nå vil vi utvide dette til flere avdelinger og er allerede i gang med søknadsprosessen i Trondheim,  sier lærlingeansvarlig og avdelingsleder Bjarte Lerøy i Eterni gruppen. Les hva en av årets nye lærebedrifter tenker om å ta inn en lærling.

Ny lærling i administrasjonsfaget i Eterny Gruppen.

Ny lærling i administrasjonsfaget Ann Kristin Gaustad i Eterni Gruppen.

Publisert 16.09.14

Hordaland, Aksjon lærebedrift

Lerøy er strålende fornøyd med lærlingen de har ansatt. Videre kan han fortelle at å bli lærebedrift har vært en berikelse for kontoret, og han mener de ansatte og arbeidsmiljøet utvikler seg positivt med opplæringsansvaret. Samtidig trekker han frem at de jobber i en bransje som er svært personavhengig, og som profesjonelle innen bemanning vet han at mye står på å få tak i den rette lærlingen.  - Vi har truffet godt med Ann Kristin, hun er både selvgående, uredd og flink, smiler han.

 På et av Bergens mest sentrale kontor med utsikt mot Torgalmenningen sitter Ann Kristin Gaustad. Som lærling i kontor- og administrasjonsfaget jobber hun blant annet med kundeoppfølging, dokumentasjon og salg. Ann Kristin ble veldig glad da hun fikk tilbud om lærekontrakt hos Eternigruppen.

- Jeg hadde lenge prøvd å få en læreplass, men det var ikke mange ledige læreplasser å velge i. Det passet midt i blinken at Eterni ringte og ville ha meg på intervju. Jeg var skolelei og klar for å gjøre noe annet, sier hun.

Hun syns ikke at overgangen fra skole til arbeidslivet har bydd på utfordringer, derimot beskriver hun det som deilig å komme ut i lære. At Ann Kristin er glad i å jobbe var noe som lærebedriften la merke til før de ansatte henne. - Vi ser det som et kvalitetstegn at hun har jobbet på cafè vedsiden av skolen. I tillegg til å ha et lavt fravær på vitnemålet syns vi det er viktig at man kan vise til en form for ekstra innsats. Alt fra å ha gått med avisen til frivillig arbeid er positivt. Det forteller oss nemlig noe om egenskapene hos eleven, kanskje mer enn det vi kan lese ut av karakterene i skolefagene, sier Bjarte Lerøy.

Ann Kristin mener at læreplassen gir henne et fortrinn når hun om noen år skal søke jobb. - Da har jeg jo allerede to år med erfaring, et nettverk og forhåpentligvis solide referanser, sier hun.

Som råd til andre som skal søke læreplass anbefaler hun ungdom å banke på døren til næringslivet. - Ikke vær redd for å vise at du er interessert, det er bare et pluss når du søker læreplass, avslutter hun.