Suksess for Global Future

25 høyt utdannede personer med flerkulturell bakgrunn mottok i går sine diplomer for fullført Global Future-program i Bergen. Kullet i  Hordaland er de siste av i alt 650 kandidater som har gjennomført NHO-programmet siden 2010.

Publisert 20.06.14

Hordaland, Global Future

Kurdisk-fødte Hiwa Målen fullførte programmet i 2012. - Global Future er fortsatt like levende og viktig i mitt liv, selv etter to år. Gjennom programmet fikk jeg bedre selvtillit og følte at jeg hørte til et sted, og fikk noen å ringe til. Det er jeg veldig glad og takknemlig for, sier han.

Global Future er NHOs talentprogram for å mobilisere innvandrere med høy utdanning til sentrale stillinger og styreverv i norsk næringsliv. - Gjennom Global Future ønsker NHO å sikre våre bedrifter tilgang på høyt kvalifiserte medarbeidere. I tillegg bidrar programmet til å styrke mangfoldet i næringslivet, sier prosjektleder for Global Future i NHO Hordaland, Elisabeth Jebsen Marek.

Programmet er et viktig ledd i å oppnå NHOs målsetting om å skaffe bedriftene og næringslivet tilgang på den beste kompetansen.  - NHO mener at innvandreres arbeidskraft og kompetanse er en ressurs. I næringslivet er 14,5 prosent av arbeidstakerne innvandrere. Global Future bidrar til at bedriftene ikke går glipp av det potensialet mange innvandrere har for å ta utfordringer på høyere nivåer og i styrer. I tillegg bidrar programmet til å styrke mangfoldet i næringslivet for å stå bedre rustet i den globale konkurransen, sier Tom Knudsen, regiondirektør i NHO Hordaland.

SINTEF har evaluert Global Future-programmet for NHO, og konkluderer med at det er svært vellykket. To av tre som deltar på Global Future har hatt bevegelse i sin karriere etter programmet. 

Høsten 2014 videreføres Global Future-satsingen i fire regioner, Oslo og Akershus, Hordaland, Rogaland og Møre og Romsdal.

Kontakt oss

Elisabeth Jebsen Marek

Prosjektleder

NHO Hordaland

elisabeth.jebsen.marek@nho.no
Mobil
90556501
Tom Knudsen

Regiondirektør

NHO Hordaland

Tom.Knudsen@nho.no
Mobil
90830688