Tiljamid rekrutterer helst mennesker med hull i CV-en

Når årets gründerkvinne i Hordaland åpner sin sjette butikk, vil hun rekruttere gjennom Ringer i vannet. Akkurat slik hun har gjort til de andre fem butikkene.

Therese Wigstrand skriver under en intensjonsavtale med Ringer i vannet om at hun vil rekruttere flere ansatte til sine butikker gjennom dem. I bakgrunnen står Halim Saghir, key account manager for Oslo/Akershus, fra attføringsbedriften Adaptor.

Therese Wigstrand skriver under en intensjonsavtale med Ringer i vannet om at hun vil rekruttere flere ansatte til sine butikker gjennom dem. I bakgrunnen står Halim Saghir, key account manager for Oslo/Akershus, fra attføringsbedriften Adaptor.

Publisert 30.10.14

Vestlandet

- Fordi jeg selv har vært i den situasjonen at jeg har falt utenfor arbeidslivet, vet jeg hvor mye god kompetanse det kan være også blant folk som av ulike grunner har noen hull i CVen. Og gjennom Ringer i vannet får jeg god hjelp til å finne de av dem som er aller best egnet til stillingene jeg har ledig, sier Therese Wigstrand.

Gir forutsigbarhet
Akkurat nå jakter hun ansatte til sin nye butikk i Drammen, som er tenkt å åpne i desember, og til butikken i Oslo som er nyåpnet. Drammensbutikken er den sjette i rekken i kleskjeden Tiljamid AS som har spesialisert seg på barneklær laget av miljøvennlig bambus. Og i hver av butikkene på Voss, i Stavanger, Kristiansand, Oslo og Bergen, har hun benyttet seg av Ringer i Vannet.

 -          Jeg har erfart at de jeg rekrutterer via Ringer i vannet er veldig sultne på å jobbe, prestere og vise hva de kan.

Dessuten mener hun det er forutsigbart hvilke tilretteleggelser de trenger dersom de trenger noen.

Therese Wigstrand -          Med ansatte som rekrutteres på ordinært vis vet en aldri om det må tas spesielle hensyn til vedkommende før et stykke ut i ansettelsesforholdet. Men med ansatte jeg får via Ringer i vannet, snakker vi om eventuelle tilretteleggelser som må gjøres allerede i intervjuet. Det skaper forutsigbarhet for arbeidsgiver.

 

Fordi hun har gode erfaringer med Ringer i vannet regionalt, skrev hun denne uken under på en intensjonsavtale der hun sier hun ønsker å benytte seg av Ringer i vannet i fremtiden også. Samtidig gjorde hun intervjuer med sju av kandidatene Ringer i vannet har plukket ut til henne.

Fra ufør til gründerpris

For etter at hun selv ble så sterkt plaget av psoriasisleddgift at hun ikke lenger kunne jobbe som førskolelærer, som hun er utdannet til, falt hun selv utenfor arbeidslivet. Men hun fortsatte hobbyen sin, og fant, etter å ha blitt oppfordret av en venninne, ut at hun skulle forsøke å lage et levebrød ut av det.

 -          Jeg er vokst opp i et familie der mor er syerske og far er selger, og kombinasjonen av det har jeg brukt når jeg nå lager barneklær.

Og nylig ble hun kåret til Hordalands gründerkvinne for det hun har skapt.

Konseptet med klærne er at de er «grønne», altså miljøvennlige, og på den måten fine også for dem som av ulike grunner har sart hud. For klærne lages av bambus som ikke har vært utsatt for sprøytemidler, eller dyrket i jord som har vært gjødslet.

 -          Men det er ikke samme bambus som pandaene spiser, understreker Therese.

Klærne er også laget slik at man kan «kneppe ut» klærne til å vokse i takt med barna. På den måten vil det kunne være mulig å bruke klærne lenger ettersom det er tre størrelser i en. 

Og nå har altså Tiljamid AS vokst fra å være en butikk på Voss i 2012, til å utgjøre en kjede bestående av seks butikker når utsalget i Drammen åpner i desember 2014.

 -          Men først må de ansatte på plass. Og etter intervjurunden i dag, tror jeg at jeg allerede vet hvem det blir, smiler hun.

Kontakt oss