Vi søker flere læreplasser i kontor og administrasjonsfaget

Kanskje din arbeidsplass vil ha nytte av en lærling? Vi har spurt Cornelia Scheele Carlsen noen spørsmål slik at du kan bli bedre kjent med en lærling i kontor og administrasjonsfaget.

Foto: Cornelia Scheele Carlsen er lærling i området Arbeidslivspolitikk i NHO

Cornelia Scheele Carlsen er lærling i området Arbeidslivspolitikk i NHO.

Publisert 21.05.15

Vestlandet

Cornelia Scheele Carlsen er lærling i området Arbeidslivspolitikk i  NHO. Cornelia stortrives i NHO og mener flere bedrifter burde ta inn lærlinger. Hun tar fagbrev i Kontor- og Administrasjonsfaget sommeren 2015.

NHO jobber for bedre rammevilkår til lærebedriftene

 • Økt tilskudd
 • Enklere godkjenningsprosedyrer
 • Lærlingklausuler ved offentlige anbud skal være hovedregelen
 • Høy kvalitet også på skolen – moderne utstyrsparker
 • Partene i arbeidslivet må få forme læreplanene og gjøre dem relevante
 • Flere sentrale stimuleringsmidler til prosjekter og samarbeidskonstellasjoner

Bli kjent med en lærling

Hva syns du om å være lærling i NHO?
– Det er supert med lærlingeplass i NHO. Her får jeg jobbe med alt som hører inn under forberedelse til fagbrevet. Jeg har lært masse siden jeg startet som lærling i august 2013.

– Før dette hadde jeg gått to år på Service- og samferdsel, og nå til sommeren må jeg være forberedt for fagprøve i Kontor- og Administrasjonsfag.  Det er bra at NHO tar inn lærlinger. Dette er en kjempefin arbeidsplass! 

Hva jobber du  med for tiden?
– Utover vanlig kontorarbeid går mye av tiden med til tilrettelegging av møter og arrangementer. NHOs nyttårsfest og Yrkesfagkonferansen er noen av arrangementene jeg er med på å planlegge. Jeg bistår også med planlegging og gjennomføring av møter. I tillegg jobber jeg med innføring av det nye presentasjonsverktøyet Prezi.

– Den siste tiden har jeg også bistått NHO Handel og NHO Håndverk med sammenslåingen av deres nettsider. Jeg leser korrektur på artikler og overfører bilder og informasjon til nettsidene. Ellers hjelper jeg med tekniske utfordringer - på alle nivåer - i arbeidshverdagen for mine kolleger. Herunder blant annet printer- og PC-trøbbel.

3 gode grunner til å bli lærebedrift

Hvordan bli lærebedrift?

 • Det er ikke vanskelig å bli lærebedrift, men godkjenningen forutsetter at virksomheten din har relevante arbeidsoppgaver for lærlingen. I tillegg kreves det også at bedriften har en faglig leder som ivaretar opplæringsansvaret.

 • Ta kontakt med din bransje/hovedorganisasjon, de vil hjelpe deg med å formidle kontakt til fylkeskommunen som autoriserer lærebedrifter.

 • De fleste lærebedriftene er tilknyttet et opplæringskontor. De bistår med formidling og oppfølging av lærlingene, og tilrettelegger også for samarbeidet mellom skolene og lærebedriftene. 

 • Fylkeskommunen og opplæringskontoret vil kunne hjelpe deg med å finne kvalifiserte elever som kan bli lærlinger.