Vil inspirere flere til å ta utdanning innen teknologi

Onsdag 21. september arrangerer NHO "Jenter og teknologi" i Bergen.  Mer enn 200 jenter er påmeldt.

#205

Photo by: Aksel Jermstad

Publisert 16.09.16

Vestlandet

- Jeg håper min historie kan motivere flere jenter til å velge en utdanning innen teknologi, sier Ellen Therese Rasmussen. Hun er av dem som skal delta på alle de 11 arrangementene rundt i landet.

I september skal 2000 ungdomsskolejenter i hele landet få møte unge kvinner som har valgt en yrkesvei innenfor teknologi og realfag.
Mer enn 200 jenter er på meldt til onsdagens arrangement på Årstad Videregående Skole i Bergen.

- Jeg gleder meg veldig til å møte jentene, og håper jeg vil inspirere og motivere, sier Ellen Therese Rasmussen, som er både elektriker og ingeniør.  I perioden fram til 30. september setter Rasmussen seg inn i en lilla minivan sammen med fysiker og blogger Sunniva Rose, og i løpet av to uker skal de møte ungdomsskolejenter fra sør til nord. (Se reiserute lengre ned i saken)

Stort behov blant bedriftene 

- Skal vi få opp antallet teknologer, og få de beste hodene og hendene, er vi nødt til å rekruttere talenter fra hele befolkningen. I dag er det få kvinner som velger en slik retning, og det ønsker vi å endre på, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

Hun forteller at det er stort etterspørsel etter ingeniører og teknologer blant NHOs medlemsbedrifter.

Jentene fra 9. og 10. klasse fra ungdomskoler i og utenfor Bergensormådet møter rollemodeller fra yrkesfagene, fagskolene og høyere utdanning på onsdagens arrangement.

- Jeg tror du åpner flere muligheter enn du lukker ved å velge yrkesfag, sier Rasmussen, og håper å vise at det er mange veier til en teknologiutdanning. Vil du følge turneen? Gå inn og lik Facebooksiden "Jenter og teknologi".