Yrkeslabyrinten 2015

Yrkeslabyrinten – det største enkeltarrangementet om utdanningsvalg i Hordaland – nærmer seg. Det går av stabelen den 20- 21. oktober, og arrangeres for første gang i Grieghallen i Bergen Sentrum.

Publisert 25.09.15

Vestlandet

Det blir fra arrangøren Yrkeslabyrinten, utstillende skoler, opplæringskontor og bedrifter lagt ned et ganske stort arbeid for å få avviklet messen på en god måte. Målet er at elever lett skal få tilgang på informasjon om aktuelle yrker og utdanninger.

Prosjektleder Stine Fjeldstad i Aksjon lærebedrift anbefaler alle som er opptatt av utdanning- og yrkesvalg om å ta en tur innom denne messen. - Dette er et fantastisk utstillingsvindu der ungdom og foreldre kan få se ulike bransjer vise seg fram fra sin beste side. Alle ungdomsskoler bør prioritere dette, sier Fjeldstad og benytter samtidig muligheten til å anbefale foreldre å besøke yrkeslabyrinten sammen med barna sine.

- Undersøkelser viser at foreldre har mye å lære når det gjelder yrkesfag. Foreldre som mener yrkesfaglig utdanning ikke passer for barna deres, kan ta feil og hovedproblemet er mangel på kunnskap. Nettopp derfor er denne messen særlig aktuell for de som har barn mellom 12 og 15 år, her kan foreldre få kvalifiserte råd og samtidig få et lite innblikk i bredden og mulighetene i yrkesfaglig utdanning, mener Fjeldstad.

Yrkeslabyrinten arrangeres 20-21. oktober i Dovregubbens Hall i Grieghallen. Se åpningstider og få mer informasjon her http://www.yrkeslabyrinten.no/