NHOs forslag til nytt kommunekart for Hordaland

NHOs forslag til nytt kommunekart for Hordaland

Valget 2015

13. og 14. september er det lokalvalg til kommuner og fylkesting i Norge. For NHO er det viktig å fremme saker som er viktig for våre medlemsbedrifter, yrkesfag og læringeordning, kommunereform og større bo- og arbeidsmarkedsregioner. Vi arrangerer 3 møter: 28.8 Folkemøte på Ullensvang Hotel om kommunereformen. 1.9. Bedriftsbesøk med lokale kandidater på Kværner Stord om samferdsel og sømløse regioner. 2.9 møte med lokale kandidater om yrkesfag og lærlingeordningen på Radisson Blu Royal på Bryggen. Mer info om møtene finner du her.

Vi ønsker å påvirke stortingspolitikerne om næringspolitikk, da er det viktig å besøke de bedriftene som vet hvor skoen trykker

Tom Knudsen, regiondirektør NHO Hordaland

Nyheter

 • Stor oppslutning om yrkesfag i Bergen

  Onsdag 2. september samlet NHO Hordaland lokale kandidater fra Bergen og omegnskommunene til møte om kompetanse og yrkesfag. – Vi er avhengig av et samarbeid mellom privat og offentlig sektor for å klare å øke antall læreplasser med 20% innen 2016, sa Tom Knudsen i sitt innlegg.

  3. september 2015
 • Presenterte visjoner for ny Hardangerkommune

  - Kommunen er det viktigste offentlige instansen for innbyggerne, men vi må forsterke den og sørge for at den kan ta ansvar for samfunnsutviklingen, sa Geir Vinsand på folkemøtet NHO Hordaland arrangerte på Ullensvang Hotel 28. august.

  31. august 2015
 • Signerte opprop for fleire læreplassar på Stord

  Lokale kandidatar frå Sunnhordland samt Fylkestinget var samla på Kværner Stord tysdag 1. september. Dei lokale kandidatane var utfordra av NHO Hordaland til å signere eit opprop for å arbeida for fleire læreplassar.

  2. september 2015
 • Stor vilje til satsing på yrkesfag på Voss

  Frammøtet var svært godt da Spilde Entreprenør og NHO Hordaland inviterte lokale kandidater til å signere opprop for flere læreplasser fredag. – Vi ser at privat sektor er flinke til å ta i mot lærlinger, nå utfordrer vi kommunene til å være med å løfte yrkesfag, sa Tom Knudsen.

  31. august 2015
 • - Færre kommuner er best for næringslivet

  - Fire kommuner i Hordaland vil løse oppgavene bedre enn dagens 34, både for bedriftene og innbyggerne, sier Tom Knudsen, regiondirektør i NHO Hordaland. NHO foreslår en kommunereform hvor kommunene gjøres store nok til å møte fremtidens utfordringer.

  12. august 2015