Female Future skaper gründere og ledere

Lise Tollefsrud fra Gjøvik har etablert bedrift og åpnet bakeriet "Bare Brød". Hun deltok i 2007 i NHOs program Female Future og ble inspirert via sitt nettverk til å skape sin egen arbeidsplass.

Lise Tollefsrud fulgte drømmen og åpnet eget bakeri!

Publisert 29.11.13

Innlandet

Lise er utdannet siviløkonom og har tjue år bak seg som medarbeider i industrien og med lederansvar hos Sivesind AS og Mustad Longline AS på Gjøvik. Som deltaker i en nettverksgruppe for næringsdrivende på Gjøvik, fikk hun vite at " Sentrum bakeri " skulle selges. Her stod det en gammel steinovn i kjelleren. Historien forteller at  i disse lokalene har det vært virksomhet siden 1927.

Da Lise i 2010 var i en tenkepause i forhold til karriereveien videre og samtidig  alltid har vært glad i å bake og lage mat, passet det perfekt å overta denne bedriften. Hun fikk etter hvert med Hanne Drengsrud Nybakke som partner og støttespiller. Sammen driver de i dag bedriften "Bare brød", et usminket bakeri med til sammen 6 ansatte.

Lise Tollefsruds filosofi er at høy kvalitet på innhold og smak i produktene er viktigere enn utseende og lang holdbarhet. Forretningsideen er da at bakverk skal produseres helt uten konserveringsmidler.

- Til jul produseres det også kaker , i alle fall de sju slagene og vel så det, forteller Lise. Hun trekker fram ekte meierismør og riktig oppskrift som de viktigste suksesskriteriene. Oppskriftene har hun arvet etter moren sin og bestemødre på begge sider.