TV-aksjonen: Hydro Magnor gir 100 000

Bedriftene på innlandet utfordrer hverandre til å gi. Ta vel imot henvendelsen er oppfordringen.

Tre ansatte holder sjekk med verdi på 100 000 kroner.

TV-aksjonen i Oppland er overveldet over givergleden. Avbildet er aksjonsansvarlig Uno Arnesen, ordfører Kamilla Thue og aksjonskoordinator Bjørg Dyblie. Foto: TV-aksjonen

Publisert 10.10.17

Innlandet

Dette er en pangstart for TV-aksjonen. Etter planen skal det utføres en ringedugnad i Hedmark og Oppland den 17. oktober, hvor representanter fra lokalt næringsliv utfordrer kollegabedrifter til å vise  samfunnsansvar gjennom bidrag til årets TV-aksjon. Hydro Magnor går ut som et kjempeeksempel når de i år gir 100 000 kroner.

- Jeg kan bare oppfordre alle andre bedrifter til å komme med et bidrag, uttalte administrerende direktør Henrik Futtrup til Glåmdalen mandag denne uken.

Les artikkelen fra Glåmdalen her

Aksjonsansvarlig Uno Arnesen oppfordrer flere bedrifter til å følge etter og legger til at han er klar over at ikke alle kan bidra med så store beløp. - Vi er takknemelleige for hvert bidrag, uttaler han i Glåmdalens artikkel. I fjor ble bidraget fra ringedugnaden på landsbasis hele 30 millioner kroner.

Pengene går til barn i krig og konflikt

Årets TV-aksjon skal gi barn i Syria, Colombia, Mali, Pakistan og Sør-Sudan tilgang på læring. Ett av fem barn i krigs- og konfliktområder står i dag uten skolegang. UNICEF jobber hardt og målrettet for at barn ikke skal få ødelagt fremtiden på grunn av voksnes kriger og konflikter. Skolegang gir barn som lever i konfliktområder en mulighet til å lære, leke og være sammen. På sikt bidrar utdanning til å gjenoppbygge samfunn og gi håp for fremtiden.

 Ønsker din bedrift å bidra? 

  • Etter at ditt bidrag er registrert kan du samtidig utfordre en kollega i ditt nettverk til å bidra.

TV-aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon målt i innsamlede midler per hode. Over 100.000 bøssebærere skal den 22.oktober besøke samtlige av landets husstander.  I Hedmark og Oppland er det 48 kommunekomiteer med ca. 500 frivillige, blant annet fra mange lag, foreninger og bedrifter som gjør en kjempeinnsats.

For mer informasjon om UNICEF og årets TV-aksjon, se www.blimed.no.