Tredje dag av medlemsturneen: Gudbrandsdalen!

En av bedriftene vi besøker er Atelier Håret Design AS i Otta.

Publisert 26.04.16

Innlandet

Atelier Håret Design AS er en frisørsalong i Otta sentrum. Bedriften består av to ansatte. Stine Løberg (25) som er frisør med fagbrev fra 2012. Alice Stubbrud Frikstad (54) er eier av salongen. Stubbrud forteller at hun har frisørutdannelse fra Kleppe`s salong på Gjøvik og tok fagbrevet i 1982.

Fokus på lærlinger

Stubbrud er opptatt av at de skal være en seriøs og samfunnsengasjert bedrift. Stubbrud har fokus på lærlinger, og har hatt flere som har bestått fagprøven.

- Vi er veldig opptatt av å drive seriøst. Derfor må alle som jobber hos oss, ha som mål å avlegge fagprøve eller ha fagbrev. Dette har noe med yrkesstolthet å gjøre, sier Stubbrud. 

Vanskelig å få tak i faglærte

Stubbrud mener det for tiden vanskelig å få tak i faglærte folk i bransjen. 

- I distriktet her finnes det frisører som både driver salong uten å ha fagbrev selv, og har også ansatte uten fagbrev. I tillegg finnes det flere som driver såkalte "kjøkkensalonger", som er nærliggende svart arbeid. Dette er noe vi prøver å motarbeide ved å være stolte av egen bedrift, og markedsføre oss som en samfunnsengasjert og profesjonell aktør, sier hun.

NHO er en god samarbeidspartner

NHO medlemskapet er Stubbrud for nøyd med av flere årsaker.

-Vi er NHO- medlem fordi vi opplever at det er viktig å ha en god samarbeidspartner som jobber for oss. Det samme gjelder det tilhørende medlemskapet i bransjeforeningen NFVB (Norske frisør og velværebedrifter). NHO har gode avtaler på forsikringer, i tillegg til at vi får siste oppdateringer på lønnstariffer. Det blir interessant med besøk av dere, avslutter hun.

50 bedrifer på 5 dager