Drysser glamfaktor på Norges «hverdagshelter»

Det bør gjøres stas på de som bidrar til et velferdssamfunn i verdensklasse. På Raufoss er industriprisen blitt en tradisjon, men hvor er den nasjonale hyllesten?

#205

Fra Industriprisen 2017 (Raufoss): konferansier Anita Hager (Intek), Kjetil Tvedt (Norsk Industri) og Mette Foss Dalseg (TotAL-Gruppen). Fotograf: Kjersti Granåsen

Publisert 27.10.17

Innlandet, Forskning og innovasjon

- For et par år siden ble jeg invitert til prestasjonskonferansen i regi av Olympiatoppen, for å snakke om robotisering av industrien. Jeg satt i salen mellom verdens beste dansere, operasangere, idrettsutøvere og skuespillere. Plutselig fikk jeg en følelse av at mitt bidrag var ubetydelig, forklarer Anita Hager.

Hun er maskiningeniør og jobber som daglig leder i Intek. Gjennom næringsklyngen NCE Raufoss er hun en del av Norges «toppidrettssenter» innen vareproduksjon.

Ikke forbeholdt sport og underholdning!

Vi har Idrettsgalla i januar, Spellemannpris i februar, Gullrute i mai og Amandapris i august. Helter og gode prestasjoner innen sport og underholdning er vi flinke til å feire.

- Hvorfor er dette mindre vanlig i industrien, funderer Hager. Sportstøy og penkjoler er byttet ut med hjelm og vernesko, men det er fortsatt god grunn til å gi disse menneskene ekstra oppmerksomhet. Industrien produserer varer og tjenester på nivå med de beste idrettsprestasjoner, og de bidrar til et velferdssamfunn i verdensklasse!

I går var Hager konferansier under Industriprisen 2017 på Raufoss. Siden 2015 har næringsklyngene NCE Raufoss og TotAL-gruppen årlig funnet frem champagne og rød løper for å spre glamfaktor på dyktige industriarbeidere.

Det må da kvalifisere til litt helteaktig status?

NM og VM hver eneste dag 

Hager håper Industriprisen på Raufoss kan være et foregangseksempel for at det skapes lignende prisutdelinger i Norge lokalt, og på sikt også nasjonalt:

- Som bedrift lander vi ordrer hver eneste dag. Og med kjempekonkurranse nasjonalt og internasjonalt deltar vi egentlig i NM og VM på daglig basis. Det må da kvalifisere til litt helteaktig status?

Industriprisens helter

Under gårsdagens gallafest på Raufoss ble hele fem priser utdelt. Årets lærling/TAF-elev gikk til Sturla Schjørlien (Rustfrie Bergh), Årets innovatør gikk til Jan Erik Johansen (Nammo), Årets ansatt gikk til Tommy Granvang (Dokka Fasteners), Årets Team gikk til Nammo Team Overflate og den gjeveste prisen av dem alle, Hedersprisen, gikk til Opplæringskontoret for industrifag på Raufoss.

Hager håper også at prisene kan bidra med ekstra motivasjon i arbeidshverdagen:

- Vi har mye å skryte av, mange innovative og kunnskapsrike folk som gjør at vi ligger i forkant av utviklingen, og der skal vi fortsatt være!

Hedersprisen gikk til opplæringskontoret for industrifag. Fra venstre Kjetil Tvedt (Norsk Industri), Anita Hager (Intek), Mette Foss Dalseg (TotAL-Gruppen), Magne Furusethagen og Asgeir Brennengen Fotograf: Kjersti Granåsen

Vinnere av hedersprisen på scene med blått lys