Suksessfull gjennomføring av Østlandske Storhusholdning

Interessen for storkjøkkenmessen Østlandske Storhusholdning har vært større enn noensinne. Mange utstillere fikk ikke plass denne gangen, men de som fikk plass var svært fornøyde.

– 2015 utgaven av Østlandske Storhusholdning er nok den beste i messens historie, mener messesjef Konrad Sel. (Foto: Morten Holt, magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no)

– 2015 utgaven av Østlandske Storhusholdning er nok den beste i messens historie, mener messesjef Konrad Sel. (Foto: Morten Holt, magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no)

Publisert 29.10.15

Innlandet

Messesjef Konrad Sel er svært fornøyd med årets messe og konkluderer med at dette er den aller beste av de 11 messene som har blitt arrangert. Nå er han allerde i full sving med å planlegge neste messe, og har booket utstillerplass for Østlandske Storhusholdning 25. og 26. oktober 2017.

– Tilbakemeldingene vi får overgår alle andre tidligere tilbakemeldinger. Dette er kjempeartig, og jeg gleder meg allerede til neste gang, sier en særdeles fornøyd messesjef.

1500 besøkende

I år hadde messen har 70 – 75 utstillere som er leverandører til hotell, restaurant, catering, storkjøkken samt privat og offentlig sektor. I løpet av to dager har det vært omlag 1500 besøkende.

– For meg er ikke antall besøk det viktigste, men at de riktige menneskene er på plass, slik at kontakter knyttes. I år tror jeg mange fra Østlandet ønsker å være til stede fordi det er så lang tid frem til Smak (februar 2017, red. anm), tror Sel, som forteller at hele Sør-Norge er representert.

NHO Reiseliv Innlandet er fornøyde

NHO Reiseliv Innlandet er medarrangør av messen, og både innkjøpsansvarlige og innkjøpssjefen er veldig fornøyde med årets opplegg.

Øyvind Frich er driver av av blant annet Frichs Kafeteria på Dombås. Frich sier han har stort utbytte av å være med og at han synes det er en god anledning til å knytte nettverk og utveksle erfaringer.

Richard Hagel, salgssjef i NHO Reiseliv, Trude Birkeland Gundersen distriktssjef og Øyvind Frich. Foto: Linn Alicia Slora Kristiansen.

Blir bare bedre og bedre

Assisterende kjedesalgssjef i Mills Proff Partner, Emil H. Fjeld, bekrefter Sels uttalelser:

– Østlandske Storhusholdning blir bare bedre og bedre, sier assisterende kjedesalgssjef i Mills, Emil H. Fjeld, her sammen med Maria Kristiansen, som er distriktssjef for Mills Proff Partner i Østfold. (Foto: Morten Holt, magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no).

– Messen på Hamar er blitt bare bedre og bedre. Her føler jeg at alt «går på skinner», og vi som utstillere får alltid den hjelp og assistanse vi trenger. Jeg rangerer Østlandske Storhusholdning som en av de tre beste i landet.

Fjeld har vært i bransjen i 25 år, de siste 13 årene i Mills Proff Partner, og deltatt på en rekke messer av ulike størrelser over hele landet.

Vianvang hadde de beste lærlingene

Hver gang under Østlandske Storhusholdning, arrangeres det en kokkelærlingkonkurranse med deltakere fra bedrifter Hedmark og Oppland. Denne gang var det Arne Brimis lærlinger på Vianvang som vant konkurransen.

Lærlingene fra Vianvang vant kokkekonkurransen på østlandske Storhusholdning. Fra venstre deltaker Nils Flatmark, lagleder Dag Robin Leirvåg og deltaker Sindre Kristiansen Ruste. Les mer i den neste utgaven av magasinet Horeca, som har utgivelse i slutten av november.

Nils Flatmark og Sindre Kristiansen sikret gullet for Vianvang, assistert lagleder Dan Robin Leirvåg.

Tord Hoff og Marcus Färber fra Lasse Liten med lagleder Erik- Andre Tho Nyborg endte på sølvplass, mens Anders Bekkelund og Ole Simond Eide fra Gamletorvets Spiseri  med lagleder Stig Furuseth ble nummer tre.

Fornøyd kokk

Frode Myklevik har jobbet lenge som kjøkkensjef og kokk. I dag jobber Myklevik som daglig leder for lærlingekompaniet Innlandet.

- Denne messen er alltid en sukess, jeg trives godt med å være her hvor det er mye bra som foregår innen matfaget, sier Myklevik.