Petter Evensen: - De beste prosjektlederne har yrkesfag

Praktisk erfaring er alfa omega, og flere jenter må inn i byggebransjen, mener Evensen & Evensen.

Evsensen og Gjerdrum forran deres lokaler på Lillehammer

Petter Evensen og Rolf Gjerdrum mener yrkeserfaring fra byggeplass gir prosjektledere større evner til å forstå problemer og komme opp med løsninger. Fotograf: Ingvild Bergersen

Publisert 10.10.17

Innlandet

Han er daglig leder i Evensen & Evensen på Lillehammer, et entreprenørfirma med omtrent seksti ansatte. Firmaet han driver er snart 100 år gammelt og har hatt fire daglige ledere – alle disse med fagbakgrunn. Selv har Petter tatt svennebrev, teknisk fagskole og mesterbrev.

Han og prosjektleder Rolf Gjerdrum mener den beste kombinasjonen for de som ønsker videre teknisk utdannelse er å ha et fagbrev i bunnen:

- Jeg tror mange av de som har den praktiske erfaringen når de kommer inn på studiet har større evne til å se ulike løsningsalternativer. Når de kommer ut i jobb får de trolig også større respekt som prosjektledere på byggeplassen.

Selv er Rolf sivilingeniør i bygg fra NTNU, og den eneste i Evensen & Evensen som har teknisk bakgrunn uten fagbrev. Han har bygget opp lang erfaring over tid, men ser allikevel at de som starter med et fagbrev er mer attraktive i bransjen.

Rådgiverne må forstå nytten av fagutdannelse

Ifølge de to er det er på høy tid at rådgiverne i skolen får øyene opp for yrkesfaglig utdannelse: - En av våre nye prosjektledere ble frarådet å gå yrkesfag. Han valgte allikevel å gjøre det, tok svennebrev hos oss, jobbet et par år som fagarbeider og tok deretter teknisk utdannelse i Oslo. Det er en uslåelig kombinasjon.

En variert hverdag i byggebransjen

Mange av fagarbeiderne som er ansatt hos Evensen & Evensen har også tatt sitt fagbrev hos dem. De mener hverdagen i deres bransje er særdeles variert.

- Enten du driver som fagarbeider eller som prosjektleder så er jobben variert. Det er stadig nye metoder, lover og regler som man skal lære, og man får jobbe på mange forskjellige prosjekter. Det skjer alltid uforutsette ting på en byggeplass.

Dermed gjenstår det bare å oppfordre unge, engasjerte til å velge yrkesfaglig retning. Utviklingspotensialet er stort, mener Petter:

- De som kommer inn som lærlinger hos oss er ganske unge når de kommer inn. Vi setter ikke skyhøye krav, men vi forventer at de er interesserte og lærevillige og at de har lavt fravær på skolen. Evne til å ta initiativ er også veldig positivt.

- Det er for øvrig altfor få jenter i bransjen, så jentene må komme på banen!