Får ny mulighet med hull i CVen

Etter fem år ute av arbeidslivet ble Kristin Olden svært glad for å ha fått en ny mulighet gjennom NHOs rekrutteringsstrategi "Ringer i Vannet". Nå er hun ansatt som salgsmedarbeider hos Furnes Jernstøperi AS på Stange.

Nyansatt salgsmedarbeider, Kristin Olden

Kristin Olden og salgssjef Per Martin Pettersen. Kristin veileder kunder og besvarer spørsmål om bedriftens produkter. Foto: Linn Alicia Slora Kristiansen.

Publisert 29.06.15

Innlandet, Ringer i vannet

Kristin (46) fra Brumunddal sier det er givende å kunne være tilbake i arbeidslivet. Hun forteller om den dagen hun skulle ha sitt første møte med bedriften og at hun var nervøs og gruet seg.

Det er givende å være tilbake i arbeidslivet

- Da jeg gikk ut igjen følte jeg at jeg endelig hadde kommet hjem. Alt stemte på første møte, og det gjør det fortsatt, sier Olden

Furnes Jernstøperi AS er en av om lag 70 bedrifter på Innlandet som har undertegnet Ringer i Vannet avtale. Ringer i Vannet er en rekrutteringsstrategi i regi av NHO i samarbeid med tiltaksbedrifter. Målet er å få personer som av ulike årsaker har falt utenfor arbeidslivet, inn i ordinære jobber. Ringer i Vannet er rekruttering og arbeidsinkludering med utgangpunkt i bedriftens behov, og er betegnet som en nyskapende rekrutteringsprosess. Furnes Jernstøperi AS ble fulgt opp av tiltaksbedriften Providor, som igjen samarbeider tett med NAV Ringsaker.

Kristin trives godt hos sin nye arbeidsgiver. Her føler hun seg hjemme.

Fafo mener Ringer i Vannet er nyskapende

Grundig oppfølging

For to år siden bestemte Olden i samarbeid med NAV Ringsaker at hun kunne begynne på avklaringskurs hos Providor. Underveis foretok Providor en grundig kartlegging av Olden og hennes kompetanse og matchet dette opp mot Furnes Jernstøperi. Olden er svært positiv til oppfølgingen hun har fått av Providor og omtaler dem som en "livredning."

– Jeg kom til Providor som syk, og gikk ut igjen som frisk. I kartleggingen bygget de gradvis opp selvtilliten min ved å fokusere på det jeg kan gjøre og ikke det jeg ikke kan gjøre.

Olden opplever at hun har samarbeidet godt med NAV og er glad for samarbeidsevnen og fleksibiliteten de har vist hele veien. Anita Johansen, som er Kristin sin veileder i Providor, er også fornøyd med samarbeidet mellom Providor, NAV og Furnes Jernstøperi AS. Hun synes det er flott at samarbeidet leder til fast ansettelse slik som Olden er enda et eksempel på.

Ringer i Vannet videreføres

Jeg kan anbefale Ringer i Vannet. Kvalitet og trygghet er vår opplevelse

Anbefaler Ringer i Vannet

Per Martin Pettersen er salgssjef i Norge hos Furnes Jernstøperi AS. Han synes Ringer i Vannet har vært en vellykket strategi og trekker frem grundig kartlegging og trygghet i prosessen som det viktigste. Pettersen er glad for at han ansatte Olden og synes hun er dyktig i jobben sin samtidig som hun stadig søker etter å utvikle kompetansen sin.

– Kristin er ærlig mot seg selv og andre, derfor har vi hele tiden visst hva vi gikk til og hva vi kunne forvente. Jeg synes hun gjør en god jobb og jeg er ikke i tvil om at Kristin var det rette valget for oss.

Nettverkssamling for Ringer i Vannet