Stor aktivitet i Totenvika i sommer

Med utgangspunkt i naturskjønne omgivelser i Totenvika har de skapt verdier for både turister og lokalt næringsliv.

#205

Hvert år ansetter familiebedriften 10 til 12 sommervikarer fra bygda. "Det har blitt en god gjeng som har fått hjerte for plassen. Noen har vært her opp til 7 sesonger på rad," forklarer Mats Reinsby. Fotograf: Mats Reinsby

Publisert 11.07.17

Innlandet

- Far min hadde sett potensialet i Totenvika lenge. Det startet med at han gravde et lite høl som han kalte båthavn, mimrer Mats Reinsby.

Sammen med broren Kjetil og faren Ola Reinsby driver han i dag Evjua Strandpark med camping, båthavn, feriehus og restauranten Viken II. Bedriften er lokalisert ved Mjøsa like nedenfor gården der de selv er oppvokst i Totenvika.

Fra «høl» til restaurant

- Jeg husker godt hvordan jeg som barn måtte ake på stumpen for å komme ned til båten. Det har skjedd mye der siden den gang.

Den nye båthavnen trakk fort til seg flere strandgjester. Med beliggenheten ved Mjøsa, og tett tilknytning til gode turområder, så familien flere muligheter.   

Naturskjønne omgivelser i tett tilknytning til Evjua Strandpark Fotograf: Evjua Strandpark

#205

I 2005 bestemte far Reinsby seg for å bygge en restaurant formet som en båt. Båten var inspirert av Mjøsas skipstrafikk, som hadde vært betydningsfull for Mjøsregionen på 1800- og tidlig 1900-tallet. Restauranten fikk navnet Viken II – etter D/S Viken som gikk på Mjøsa rundt århundreskiftet.

Vi innså tidlig at vi hadde lyst til å gjøre stas på Toten. 

Råvarer fra Toten

Her serveres det i dag mat med lokale råvarer fra Toten. På menyen står blant annet Elg fra Nordås Gårdskjøtt, Spekeskinkesalat med jordbær og honning fra Toten og Sitronterte av Totenegg. Restauranten er en del av nettverket Mjøsgårdene. Bedriften har også knyttet et godt samarbeid med Mat fra Toten.

- Vi innså tidlig at vi hadde lyst til å gjøre stas på Toten. Vi er oppvokst midt i et jordbruksområde med veldig gode råvarer. Det var vi nødt til å utnytte, forklarer Reinsby.

Evjua Strandpark samarbeider med Mjøsgårdene og Mat fra Toten. Fotograf: Mats Reinsby

#205

Skibladner som fast gjest

Jeg tror far tenkte i omtrent ti sekunder før han svarte at det kunne vi klare.

Med 150 båter i havn, en campingplass med 80 faste gjester og 20 døgnplasser, samt feriehuset Kapteinsboligen med godt belegg, har familien nok å ta seg til i løpet av sommersesongen. Til sammen har Evjua anslagsvis mer enn 10 000 besøkende hvert eneste år!

Men hos familien Reinsby er det ingen som stopper opp av den grunn. I fjor jobbet de på spreng for å overtale Skibladner og NRKs sommeråpent til å komme på besøk, og i år er Evjua Strandpark blitt et fast stopp på Skibladners søndagsrute.

- I mars i fjor kom endelig telefonen hvor vi ble spurt om vi kunne bygge en Skibladnerbrygge før sommeren. Jeg tror far tenkte i omtrent ti sekunder før han svarte at det kunne vi klare. Det ble en hektisk byggejobb, men definitivt verdt strevet.

I fjor kom Skibladner og NRKs sommeråpent innom Evjua Strandpark. I år har Evjua blitt et fast stopp på ruten. Fotograf: Mats Reinsby

#205

Økt trafikk fra Totenvika

Folk fra Gjøvikregionen og Hamarregionen trekker hvert år mot Totenvika for å oppleve vakker natur og godt kulturtilbud hos Evjua Strandpark, Totenvika Galleri og Kulturkafé, og Fredholm Besøkshage.

Forrige søndag gikk over 80 gjester om bord på Skibladner fra den nybygde brygga hos Evjua Strandpark.

Stor nytte av samarbeid på tvers av Mjøsa

Reinsby har tro på at tett samarbeid med bedrifter i regionen kan gi store ringeffekter. Derfor er han også veldig positiv til at Hedmark Trafikk og Mjøscharter har gått sammen om et kollektivtilbud på Mjøsa.

- Med Mjøscharter mellom Totenvika og Skafferiet sparer man mer enn en time mellom Oslo og Skafferiet. Veien mellom Mjøsgårdene og Helgøya blir også mye kortere. Dette er muligheter vi kan dra nytte av alle sammen. 

Dette skjer på Evjua i sommer Vis fakta Skjul fakta

Med tett samarbeid med Mjøsgårdene og andre lokale aktører, ønsker brødrene Reinsby å skape gode opplevelser på Toten i sommer. På programmet står blant annet Barnas dag, besøk av «kjendiskokk», musikkaften med Lewi Bergrud og hit-aften med The Beat Boys.

12. juli: Barnas dag
Ta med hele familien på en gratis dag full av moro for barna. På programmet står blant annet husdyr, traktor og henger, fisking og skattejakt.  

15. juli: Verdensmester i kokkekunst
En hyllest til grønnsaker fra Toten. Dobbelt verdensmester i kokkekunst, Christer Rødseth, kommer for å lage mat på brygga og snakke om råvarene fra Toten.

5. august: Konsert med Lewi Bergrud og Nora Jabri

19. august: Middagskonsert
Med Torbjørn Dyrud og avslutningsfest med The Beat Boys

Se www.evjua.no  for mer infomasjon.