Godt besøkt fagdag om lærlingeordningen

Fagdagen har et mål om å bidra til økt lærlingeformidling. Nytt av i år er et eget opplegg for lokale folkevalgte og kommunene.

Publisert 20.01.16

Innlandet

Rektor Ole Frode Mikkelsgård og lærlingkoordinator Eldri Svisdal kunne ønske velkommen til årets fagdag om lærlingordningen, som ble gjennomført fredag 15. januar. Det var fantastisk frammøte av både opplæringskontorer, bedrifter og elever.

Ja! Vi ønsker lærlinger

Regiondirektør i NHO Innlandet Åge Skinstad var en av innlederne, som snakket til både elever, bedrifter og lokale folkevalgte og kommunene. Han snakket varmt om yrkesfagene og lærlingeordningen. Et hovedbudskap var at fagarbeidere er attraktive i arbeidsmarkedet.

I løpet av dagen fikk elevene mer informasjon om lærlingordningen fra ulike innledere, før det ble arrangert speed-dating mellom elever og bedrifter. Både elever, lærere og bedriftsrepresentanter meldte tilbake at det var et nyttig og bra arrangement. Elverum videregående skole håper derfor å kunne videreføre arrangementet også neste år.

Gikk for yrkesfag og ble eneste jenta blant gutta

Nytt av året var et eget program for lokale folkevalgte og kommunene. Her møtte representanter fra både Engerdal, Trysil, Elverum, Våler og Grue kommuner. Kommunene er viktige som lærebedrifter, partnere i samfunnskontrakten, og for å virkeliggjøre lærlingeløftet.

Valgte yrkesfag og fikk læretid i Tyskland