"Jobbskaperne" er livsviktige for Innlandet

De  tar risiko og jobber døgnet rundt. De starter og driver bedrifter rundt omkring i store og små lokalsamfunn. Det er de som skaper jobbene våre.

#205

I NHO Innlandet fremmer vi våre medlemsbedrifter hver måned, for å vise den innsatsen de gjør for byene og distriktene i vår region. Foto: NHO Innlandet

Publisert 26.07.17

Innlandet, Vi mener

Jobbskaperne fortjener applaus for den jobben de gjør med å skape vekst og liv i byer og bygder. De er viktige, både for næringene og for lokalsamfunnene. 

Vi har mange bedrifter på Innlandet som bidrar aktivt for å skape bedre lokalsamfunn. I Brumunndal samarbeider Mulitbygg med det lokale fotballlaget for å sikre et godt tilbud for de unge. På Sjusjøen går lokale bedrifter sammen for å sponse trivselsplasser, og på Lygna er skiløypene sponset av Lygnasæter Hotell. Eksemplene er mange. 

Bedriftene legger inn både tid og penger. De vet at dersom de skal kunne utvikle seg og rekruttere riktig kompetanse, så må det også være attraktivt å bo i byene og bygdene rundt.

De er jobbskapere

Vi i NHO har valgt å gi disse jobbskaperne et ansikt. Ja, vi vil vise dem frem, så folk flest kan se hvor viktige de er for byer og distrikter i hele landet. Det er allerede laget fem filmer av «jobbskapere» i Norge. Disse kan man se mer av ved å følge Næringslivets Hovedorganisasjon eller NHO Innlandet på Facebook. 

Investerer i nærmiljøet

...fortjener litt ekstra heder og ære en gang i blant.

Bedriftene investerer i nærmiljøet og i andre lokale bedrifter. Jobbskaperne er med andre ord viktige samfunnsbyggere, som fortjener litt ekstra heder og ære en gang i blant.

I NHO Innlandet bruker vi "månedens bedrift" som et middel for å spre litt ekstra oppmerksomhet på bedrifter som har gjort en god innsats. 

Se alle tidligere utmerkelser av Månendens bedrift i NHO Innlandet 

Hvordan skaper vi vekst på Innlandet? 

Hvilken verdi har arbeid og arbeidsplasser for samfunnet – i dag og i fremtiden? Hvordan kan vi legge til rette for at det blir skapt verdier i norske bedrifter? Hva må til for at bedriftene skal utvikle seg og vokse? Hva slags kompetanse trenger vi i fremtiden? Vi tror bedriftene selv har noen av svarene. Derfor håper vi de blir lyttet til i valgkampen denne høsten.

Vi skal lytte til dem med støvlene på, men hvem er de? 

På NHO sin årskonferanse i 2018 møtes norske og internasjonale toppnavn for å sette enda større søkelys på spørsmålene.

Diskusjonene blir viktige for unge som skal velge yrkesvei, for bedriftene som skal legge strategier, og for politikerne som skal legge til rette for videre vekst i Norge.