Leve Hytter: - For å lykkes må man gjøre det ordentlig

Tykke, solide vegger og store vinduer. Disse hyttene er ikke til å ta feil av.

#205

Daglig leder Arve Noreng og Kjersti Granåsen (NHO) tester stolen i visningshytta på Hafjell. Fotograf: Ingvild Bergersen

Publisert 07.12.17

Innlandet

..ille at Øyer ikke hadde et eget hyttefirma

Gründeren bak hyttesuksessen Leve Hytter kaller seg en «ingeniør med spesiell interesse for arkitektur», men selv om design og arkitektur trolig har vært viktige suksessfaktorer, stammer denne bedriftens opprinnelse først og fremst fra et ønske om lokal verdiskaping. 

"Plukkerud, som er en lokal entusiast, syntes det var ille at Øyer ikke hadde et eget hyttefirma til tross for at det ble bygd mange hytter i området. Han ville øke verdiskapningen i Øyer, og ideen om å starte et hyttefirma ble født", har Arve Noreng tidligere uttalt i DN.

Prisvinnende innsats

- Vi skulle ha de fineste hyttene på markedet. Vi beholdt den «orginale hytta», men sørget for å modernisere den, forklarer Arve.

Det er trolig ikke tilfeldig at hytten har fått navnet «Vy», som ifølge Store Norske Leksikon betyr utsyn, eller utsikt. For kanskje er det nettopp de store vinduene, i kombinasjon med det tradisjonelle uttrykket som gjør Vy så spesiell.

Firmaet har i år mottatt to ærefulle priser for sitt gode arbeid. På hedersplassen henger prisen for «Årets Hytteprosjekt 2017». Ved siden av henger prisen for «Årets Gaselle», et bevis på rask omsetningsvekst og solide resultater.

Vi kunne levert til større områder i Norge hvis vi ville

Hytter man kan leve i

Duften av friskt tre slår imot oss når vi åpner døren til visningshytta som ligger øverst i Hafjell Fjellandsby. Trematerialet er gjennomgående i hele hytta, og det norske, tradisjonelle kommer tydelig frem. Alle materialer er levert av Gausdal Landhandleri, og designerprodukter fra MENT er å finne i stort sett alle rom.

Etter dette besøket frister det definitivt med en Vy-hytte, men vi er visst ikke de eneste som lar oss inspirere. Hvert år leverer firmaet nærmere. Vy-hytter i ulike varianter. Men Noreng har ikke planer om å stoppe der:

- Vi kunne levert til større områder i Norge hvis vi ville, men vi leverer mest her i Oppland, Telemark og Hallingdal. Målet er å ekspandere, men vi må gjøre det ordentlig. 

Med treverk i vegger og tak har visningsgytta på Hafjell et stilig, "hyttete" preg. Fotograf: Ingvild Bergersen

#205

 

#205

 

#205

 

#205