Lillehammer Hotel får besøk av hele reiselivsnorge i mai

Lillehammer smiler som aldri før. Mens snøen smelter stort sett over hele resten av Europa, har Lillehammer og områdene rundt hatt snø stort sett hele vinteren. I mai får byen vise seg fra enda en side når NHO Reiseliv holder sin årskonferanse i reiseliv på Lillehammer Hotel.

#205

Kjetil og Lars viser stolt frem hotellet som snart står klart med både treningssenter, spa og kulturpark. Fotograf: Evy Sunde

Publisert 28.02.17

Innlandet

Fullt hus

Lillehammer Hotel er på nåværende tidspunkt midt inne i høysesongen, fylt med vinterturister fra innland og utland. – Nå kommer folk naturligvis på grunn av snøen. Det kryr av mennesker her, kjempegøy! konstaterer daglig leder Lars Granum.

Hotell som er like langt som hotell Plaza er høyt

Lillehammer Hotels historie strekker seg tilbake til 1911. Siden den gang har hotellet vokst til å bli et av Lillehammers aller største.
– Utseendemessig skiller vi oss ut fordi hotellet er bygget i bredden. Det er faktisk like langt som hotell Plaza i Oslo er høyt!

Med 230 nylig oppussede hotellrom (av 303 hotellrom totalt), 250 kvm nytt treningsstudio, en kommende skulpturpark, nytt spa underveis og et nytt lekerom for de aller yngste, er Lillehammer Hotel stoltere enn noensinne. – Vi er litt kultur, litt sport, litt familie, litt konferanse. Med andre ord et hotell for alle, som allikevel har klart å beholde sin unikhet.  

 

Gleder seg til å ta imot reiselivsnorge i mai

I år skal NHO Reiselivs årskonferanse holdes på Lillehammer, på hotellet som fikk æren av å være IOC-hotell under OL i 1994 og vertskap for IOC under ungdomslekene i 2016. - Dette gleder vi oss til. Jeg håper mange tar seg tid til å komme til NHO reiselivs årskonferanse. Jeg tror det blir en fin opplevelse, med gode muligheter til å hente inspirasjon og utveksle tanker og ideer med andre aktører i næringen.

Kjetil Tærud og Lars Grunum varmer opp til årskonferansen. Fotograf: Evy Sunde

#205

Grønt reiseliv: et viktig tema for næringen

Årskonferansen har fått tittelen «På jobb for et grønt reiseliv», det mener Granum at reiselivsnæringen trenger. – Selv om det er en president i USA som mener noe annet, så er bærekraft viktig. Her handler det ikke bare om det overordnede samfunnsansvaret, det handler også om reiselivsnæringens omdømme. Hvis vi skal sikre oss gjester i fremtiden må vi opptre på en bærekraftig måte, og helst også gjøre miljøbevissthet til en del av vårt tilbud. Granum håper årskonferansen kan være grobunn for de gode ideene som kan hjelpe norsk reiselivsnæring inn i et grønt skifte.

Mener dobbeltsporet jernbane er et viktig grep for næringen

Sjefen mener Lillehammer er godt tilrettelagt for utvikling av reiselivet. Byen har gode aktører for aktiviteter både sommer og vinter, og så har den naturen. Store haller som kan tiltrekke seg publikum til større arrangementer er også viktig for reiselivsaktørene på Lillehammer.

- Men med fokus på det grønne i bakhodet mener jeg jernbane med dobbeltspor er essensielt. Hvis det er raskt og enkelt å reise hit med kollektivtransport så vil det være et førstehåndvalg for mange reisende. Det er viktig for miljøet, og det er viktig for at regionen skal håndtere videre vekst i reiselivsnæringen.  

Tre «must-do’s» på Lillehammer i mai

- Når dere gjester oss i mai er snøen smeltet. Da får Lillehammer vise andre, men like gode sider av seg selv, poengterer sjefen som mener det er to ting de besøkende er nødt til å ta seg tid til under årskonferansen:

1) Bytur i en av Norges mest berømte gågater. Den såkalte «Stågata» fra fire-og-nitti har en unikhet og sjarm som få andre byer i Norge kan matche. – Gå en tur i byen og besøk noen av byens deilige restauranter, foreslår Granum.

2) Oppleve hotellets nærhet til naturen gjennom en gåtur eller en sykkeltur. – Mulighetene er mange, enten du ønsker å gå en kort tur eller bruke en hel dag.

- Og selvfølgelig utforske de mange mulighetene vi har på hotellet, avslutter sjefen med et smil.

Gågata i Lillehamer. Foto: Visit Lillehammer

#205

 

 

 

Kontakt oss

Ingvild Bergersen

Trainee

NHO Innlandet

ingvild.bergersen@nho.no
Mobil
92895757