Lokal deltaker på Yrkeslandslaget

Jonas Tåsås fra Eina er lærling hos Nammo på Raufoss. Han er tatt ut til det norske Yrkeslandslaget som skal konkurrere under Yrkes-VM (WorldSkills) i Brasil.

Jonas Tåsås (20) fra Eina er med Norges Yrkeslandslag for å konkurrere i VM i Brasil. Til daglig jobber han i Nammo på Raufoss.

Jonas Tåsås (20) fra Eina er med Norges Yrkeslandslag for å konkurrere i VM i Brasil. Til daglig jobber han i Nammo på Raufoss. Foto: WorldSkills Norway.

Publisert 15.08.15

Innlandet

Jonas Tåsås (20) fra Eina er tidligere elev ved Raufoss videregående skole og er nå lærling hos Nammo på Raufoss. Han går et fireårig løp innen tekniske og allmenne fag (TAF), og er nå på siste halvår. Det er kombinert skole og jobb, der eleven får fagbrev i CNC-dreiing og spesiell studiekompetanse. 

Til topps i Yrkes-VM

Stort arrangement i Brasil

Jonas utmerket seg i Yrkes-NM der han gikk til topps i CNC-dreiing. Nå står Yrkes-VM for tur, og arrangementet går av stabelen 11. - 16. august i Sao Paulo i Brasil. Over 1000 deltakere fra over 60 land, fra alle kontinenter, er påmeldt. Man forventer rundt 200.000 besøkende som vil kunne se ungdom konkurrere i 50 forskjellige yrker. Det blir det største arrangementet noen sinne.

Bra team i ryggen

NHO Innlandet følger kandidaten

NHOs Kompetansebarometer for 2015 viser at medlemsbedriftene har et stort behov for både fagarbeidere og fagskoleutdannet personale. Det er spesielt stor etterspørsel etter fagarbeidere innenfor byggebransjen, elektrobransjen og industriell produksjon.

- Det er et stort potensial for å skaffe næringslivet kompetanse med utgangspunkt i bedriftenes behov, og vi mener derfor at flere bør velge yrkesfagutdanning. Det gleder oss å se at Tåsås er tatt ut på Yrkeslandslaget for Norge og vi følger spent med, sier regiondirektør Åge Skinstad.

Flere velger yrkesafag

Jonas Tåsås (20) fra Eina jobber til daglig i Nammo, og er nå i Brasil der han kan ha store muligheter til å komme på pallen i Yrkes-VM. Regiondirektør i NHO Innlandet, Åge Skinstad, ønsker han lykke til! Foto: WorldSkills Norway.