Månedens bedrift: BoligPartner

BoligPartner ble startet opp i 1993. I dag er de en av Norges ti største boligprodusenter.

– Vi har hele tiden satt oss ambisiøse og konkrete mål, og kommunisert målsettingene tydelig på tvers i hele organisasjonen, uttaler kommunikasjonssjef Bjørnar Mickelson. Fotograf: Jo E. Brenden, Hamar Dagblad.

– Vi har hele tiden satt oss ambisiøse og konkrete mål, og kommunisert målsettingene tydelig på tvers i hele organisasjonen, uttaler kommunikasjonssjef Bjørnar Mickelson. Fotograf: Jo E. Brenden, Hamar Dagblad.

Publisert 11.12.16

Innlandet, Månedens bedrift

BoligPartner har hovedkontor på Tjuvholmen i Hamar. Bedriften sysselsetter 450 ansatte, hvorav drøyt 90 personer arbeider ved hovedkontoret. BoligPartner omsatte for om lag 1,16 milliarder kroner i 2015. Omsetningen mer enn doblet seg fra 2012 til 2015. Per dags dato har de 52 salgskontorer over hele Norge, hvorav 11 er egeneide distriktskontorer. 

- Vår visjon er å bli markedsledende innen norsk boligbygging gjennom kvalitet, design og dyktighet, sier Mickelson.

Herskapelige Holmgaard er julepyntet. Dette er et av husene i serien BoligPartner tilbyr. Foto: Illustrasjon BoligPartner.

#205

Kompetent region

- Én fordel med å ha base på Hamar er et stabilt og kompetent arbeidsmarked med mange dyktige mennesker innenfor blant annet tekniske fag og ingeniørfag, men også administrative fagområder. Nærheten og infrastrukturen inn til Oslo gjør Hamar og omegn attraktivt, og dette gjør at tilflyttingen øker, og at stadig flere talentfulle og dyktige arbeidstakere søker mot regionen, sier Mickelson.

Arena Innlandet er en årlig messe som foregår i Oslo. Målet er å synliggjøre regionen og arbeidsmarkedet. Både BoligPartner og NHO Innlandet deltok høsten 2016. - Dette er en fin arena for å hente arbeidskraft og knytte nettverk, sier Mickelson.

#205

Strategisk utvikling

BoligPartner ble startet opp i 1993. Allerede de første årene etablerte de flere egeneide distriktskontorer, fortrinnsvis i Innlandet og i Akershus. Senere etablerte BoligPartner forhandlerkonseptet.

- I takt med at selskapet utviklet seg, etablerte vi ytterligere distriktskontorer og forhandlere i strategisk viktige områder. I dag er vi tilstede over hele Norge. Vi jobber for å ha kundedrevet lønnsom vekst, der kunden er i førersetet, sier Mickelson.

Setter ambisiøse mål

BoligPartner har hele tiden satt ambisiøse og klare mål, og uttalt de høyt.

- Vi har kommunisert målene tydelig slik at alle medarbeidere i selskapet har jobbet mot de samme strategiske målsettingene. Vi har vært heldige med å tiltrekke oss dyktige og kompetente medarbeidere som hele tiden er opptatt av å bidra til å gjøre selskapet bedre. De ansatte er vår viktigste ressurs, og den gode innsatsen de legger ned hver dag skaper resultater, sier Mickelson.

BoligPartner opplever en stor vekst i interessen for å jobbe i Hamar, og mange vil gjerne flytte fra Oslo. Ut i fra NHOs årlige kommune NM kan NHO bekrefte at Hamarregionen er en av f regioner i landet som kan merke seg størst fremgang. Faksimile Hamar Dagblad 13. september 2016.

#205

Betydelig aktør

Åge Skinstad sier BoligPartner er en betydelig aktør i Innlandet som har utmerket seg positivt både lokalt og nasjonalt. 

- Det er fint å kunne konstatere at BoligPartner gjør det bra innenfor flere områder, både innenfor hus og hytter. De har grepet mulighetene og kan vise til en positiv utvikling. De er synlige i marked – og kommunikasjonsarbeidet og retter fokus mot regionen, ikke bare sine egne prosjekter. 

- I tilegg er de de fleste bedriftene i Innlandet ganske stabile, men her finner vi en ekstrem vekst. Siste nytt er at investeringene i boligmarkedet kommer til å bli like store som investeringene i oljesektoren. Økningen i boligmarkedet har med andre ord vært med å redde oss alle, sier Skinstad.

- Det er fint å kunne konstatere at BoligPartner gjør det bra innenfor flere områder, både innenfor hus og hytter. De har grepet mulighetene og kan vise til en positiv utvikling, sier Åge Skinstad om utvelgelsen. Fotograf: Moment studio.

#205

Mye å være stolte av

Mickelson sier de er stolte over å ha blitt en av Norges største boligbyggere med over 50 salgskontorer over hele landet, samtidig som de fortsatt har hovedkontor på Hamar. BoligPartner er også fornøyde med å være en bedrift som gir arbeid til 450 ansatte i hele Norge.

- I tillegg er vi naturligvis stolte over at vi er en av årets Gasellebedrifter, og den klart største aktøren blant Gasellebedriftene i Hedmark fylke.

- Vi har også et solid fagmiljø som er Norges største innen trehusproduksjon, sier Mickelson.

Fornøyd NHO medlem

Mickelson sier de er glade for at de gjennom NHO kan få rådgivning rundt arbeidsgiverrelaterte spørsmål, samt gode relasjoner og nettverk.

- I tillegg samarbeider vi bra innenfor kommunikasjon, og deler gode saker med hverandre. Dette gir merverdi for oss ved at vi har en solid aktør som kan underbygge våre erfaringer. Det gir et bra samspill . Vi har eksemplene, NHO har undersøkelser og fakta, avslutter Mickelson.

NHO på medlemsturne hos BoligPartner høsten 2016. F.v. Linn Alicia Slora Kristiansen kommunikasjonsrådgiver NHO Innlandet, Bjørnar Mickelson kommunikasjonssjef BoligPartner, Ingunn Hermansen rådgiver salg og marked NHO Innlandet, Kjersti Granaasen rådgiver salg og marked NHO Innlandet, Gunnar Wedvik styreleder BoligPartner, Mari Skjærstad administrerende direktør BoligPartner og Åge Skinstad regiondirektør NHO Innlandet.

#205