Publisert 25.05.17
Innlandet, Månedens bedrift
Månedens bedrift
Til sammen har NHO Innlandet over 2000 medlemsbedrifter. Med Månedens bedrift viser vi mangfoldet i våre bedrifter gjennom å utmerke bedrifter som vi ser har gjort en ekstra god innsats.
I 2010 så det mørkt ut for HamKam. Men en tvungen omstrukturering skulle vise seg å være starten på en aldri så liten solskinnshistorie. Et krav fra kommunen om å skille mellom eliteidrett og barneidrett ble starten på HamKam Yngres. Siden oppstarten i 2010 har klubben hatt en enorm utvikling, med stor aktivitet og et økende antall ansatte.
Engasjement og inkludering
- Våre verdier er engasjerende, inkluderende, lekende, skapende og ordentlige. HamKam Yngres skal være et idrettslag som, i tillegg til å skape idrettsglede og fotballferdigheter, gir sine utøvere en positiv ballast i livet. Det forklarer klubbens daglige leder Anders Langset.
Som fotballklubb nærmer HamKam Yngres seg nå 500 barn og unge, og hvert år engasjerer de rundt 18 000 barn og unge gjennom treninger, cuper og arrangementer.
Trekker flere tusen mennesker til Hamar
Frivilligheten har vært en viktig suksessfaktor, mener Langset: – Trenere, lagledere, foreldrekontakter, styremedlemmer, dommere og øvrige tillitsvalgte legger ned en enorm dugnadsinnsats, især i forbindelse med arrangementer.
Ifølge ham er arrangementssatsningen også viktig for næringslivet på Hamar. Med Briskebyturneringen og de syv øvrige Talentcupene trekker klubben 10 000 spillere til Hamar hvert år. - Legger man til foreldre, søsken, besteforeldre etc. er det rimelig å tro at cupene har en vesentlig betydning for reiselivet og handelsstanden.
Konsert for barna under Briskebyturneringen. Turneringen er Norges største helgeturnering og trekker ti-tusen spillere til Hamar hvert år.
Stort samfunnsengasjement
HamKam Yngres ønsker å være en viktig spiller for lokalsamfunnet. For eksempel har klubben et godt samarbeid med Kreftforeningen og med flyktningmottak for enslige mindreårige asylsøkere. I tillegg involveres ungdom gjennom arbeidspraksis og gjennom et samarbeid mellom HamKam Yngres og stiftelsen Utafor Innafor. – En ungdomsklubb som aktiviserer ungdom som trenger et møtested, forklarer Langset.
Tar vare på «toppen» og «bredden»
Det er en kunst å drive en klubb som håndterer både «topp» og «bredde»
Åge Skinstad har selv lang erfaring fra idrett. Han mener HamKam Yngres er ambisiøse når de satser på både «topp» og «bredde»: - Det er en kunst å drive en klubb som håndterer både «topp» og «bredde». Lykkes man med det, sikrer man til gjengjeld ofte langsiktighet og kvalitet, poengterer Skinstad.
Han synes HamKam Yngres er godt på vei: - Klubben ønsker å være et naturlig valg for unge i nærmiljøet, samt førstevalget for de som ønsker å satse på fotball som idrett. Overskuddet går tilbake til spillerne, i form av kompetanseutvikling og bedre fasiliteter.
- For oss er det viktig å ta vare på både «bredden» og «toppen». De som ønsker å satse, enten det er som spillere, trenere eller dommere, skal oppleve et kvalitetstilbud med tydelige utviklingsmuligheter hos oss, avslutter Langset.
HamKam Yngres er medlem i NHO Abelia Vis fakta Skjul fakta
Abelia er NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter. Dette er virksomheter innen IKT, telekom, undervisning, forskning, konsulent/rådgivning, kreative næringer og ideelle organisasjoner.
HamKan Yngres unified-lag. Dette er et tilbud tilrettelagt spesielt for utviklingshemmede, funksjonshemmede og/eller mennesker som har utfordring med sosial tilpasning.