Månedens bedrift: Femund Fjellstue

Femund Fjellstue i Elgå er en familiebedrift bestående av Tone og Rolf Eriksen. Ekteparet har bygget opp en fjellstue i naturskjønne omgivelser.

Femund Fjellstue er månedens bedrift i NHO Innlandet. De har posisjonert seg i utkanten der de benytter naturressursene til å skape unike opplevelser. Stedet er utmerket for frilufsinteresserte, sier Åge Skinstad.

Femund Fjellstue er månedens bedrift i NHO Innlandet. De har posisjonert seg i utkanten der de benytter naturressursene til å skape unike opplevelser. Stedet er utmerket for frilufsinteresserte, sier Åge Skinstad, regiondirektør NHO Innlandet. Foto: Linn Alicia Slora Kristiansen.

Publisert 16.11.16

Innlandet, Månedens bedrift

Etter at ekteparet kjøpte Femund Fjellstue, bygget de opp stedet med restaurant, hotellrom, hytteutleie og camping. Tone er spesialsykepleier og Rolf har bakgrunn som sjømann med utdannelse som restaurantkokk, og fra forsvaret.  Målet er økt trafikk og flere stillinger. Femund Fjellstue er plassert i Femunds marka, som er kjent for sin vakre natur som naturlig nok tiltrekker gjester fra hele verden.

Femundsmarka ligger på begge sider av Norges tredje største innsjø, Femunden. Den mektige innsjøen er på 201 kvadratkilometer.

#205

Fotograf: Linn Alicia Kristiansen

#205

Det unike er maten og naturen

Femund Fjellstue er ambassadører for Engerdal kommune. Via avtaler med universiteter i inn- og utland kommer tilreisende gjester fra hele verden. Det kan være opptil 15 nasjonaliteter representert. Tone er oppvokst på Madagaskar, Rolf har bodd periodevis i Argentina, Canada og en kort tid i England. Paret snakker flere språk, og synes det er spennende at Femund Fjellstue har blitt en internasjonal destinasjon.

- Den unike opplevelsen med Femund Fjellstue er ifølge de internasjonale gjestene, maten. I tillegg er de svært betatt av naturen, og det spesielle miljøet på Femund Fjellstue. Det er fritt her, og gjestene får som regel hele eiendommen til disposisjon. Det er original kunst på alle rom, og hele huset har et hjemmekoselig preg, sier Tone Eriksen.

Månedens bedrift: Ø. M. Fjeld

 

Femund Fjellstue ligger fint til på Elgå like ovenfor Femunden. Egne hytter for overnatting kan bestilles.

#205

Månedens bedrift: Peer-Gynt

Villmarks eldorado

Femundsmarka ligger på begge sider av Norges tredje største innsjø, Femunden. Den mektige innsjøen er på 201 kvadratkilometer. Den strekker seg mer enn seks mil nordover fra Femundsenden i Hedmark til Nordvika i Sør-Trøndelag. Midt utpå er det nesten som å befinne seg på havet. Innsjøen har gitt navn til de store skogs- og viddeområdene i nærliggende områder.

- I dag fikk vi en gjest som har gått helt fra Røros til oss, som en del av Femunden rundt. Turen tok om lag 10 dager. Fotturisten hadde med seg en hund og sammen hadde de delt fantastiske naturopplevelser underveis, sier Tone Eriksen.

Anette Hedgren kom til Femund Fjellstue etter og ha gått alene med hunden Femunden rundt. Turen tok tilsammen ti dager. F.v. Anette Hedgren, Shira og Linn Alicia Slora Kristiansen kommunikasjonsrådgiver i NHO Innlandet.

#205

Femundsmarka har tiltrukket seg jegere, fiskere, fotturister og kanopadlere i generasjoner. Her kan man møte de store rovdyrene. Femunden byr også på Norges sydligste bosetting av reindriftsamer, som bidrar til at det går en god del rein i området.

Den sørlige delen av Femundsmarka i Hedmark fylke inngår i Elgå reinbeitedistrikt. Det er helårs beitemark for rein som tilhører samene i Svahken Sijte.

#205

Allsidig innsjø

Om sommeren kan sjøfly lande på sjøen. Om vinteren brøytes det rullebane, minimum 1000 meter lang og 25 meter bred på Femunden. Rullebanen ligger 662 meter over havet. Femund Fjellstue tilbyr leie av aggregat for motorvarmer og flybensin ved forhåndsbestilling.

- De som ønsker kan kalle opp Femund Fjellstue på radiokanal 123,5 og få informasjon om landingsforhold, sier Rolf Eriksen. Han presiserer at de anbefaler at alle ringer og melder fra om ankomsttid, og får lokalinformasjon om været før turen starter.

Rolf Eriksen forteller at du som flyver kan besøke Elgå og Femund Fjellstue  for en unik flyopplevelse. Her tilrettelegges det like gjerne sommer som vinter.

#205

Variert tilbud for friluftsinteresserte gjennom hele året.

#205

Tysk filmteam viser interesse

Et Tysk filmselskap har på oppdrag av to TV kanaler i Tyskland og Frankrike laget en sommerfilm om Røros. Nå vil de lage en vinterfilm om Rørosmartnan, og om hvordan Femund drifter en vinterflyplass på is. Flymiljøet stiller opp, slik at det kan filmes fra lufta.

- Dette er god markedsføring, så vi ser frem til resultatene etter at filmene er vist på de nevnte kanalene, sier Rolf Eriksen.

Nye initiativ

I tillegg til oppmerksomhet fra Europeiske TV kanaler har Femund Fjellstue nylig fått henvendelse fra den nystartede forskerskolen for medisinske forskere, med farmasøytisk industri som en av initiativtakere. Forskerskolen ønsker å legge flere fremtidige kurs hos Femund Fjellstue. Dette initiativet begynner i 2017.

- Vi har positive forventninger til nye arrangement og avtaler. Nå åpnes det også for skuterkjøring. Dette er noe reiselivet har etterlyst i mange år. Enda er det noe begrenset med åpne skuterleder, men dette vil bedres. Jeg håper at svenske og norske skuterkjørere vil ta turen til Elgå, og ønsker alle velkommen, avslutter Rolf Eriksen.

Engerdal kommune har fått status som nasjonalparkkommune.
Engerdal er stolt over å ha fått denne statusen.

#205

Fotograf: Linn Alicia Kristiansen

#205

Månedens bedrift: Bergo Hotel

Kontakt oss

Linn Alicia Slora Kristiansen

Rådgiver

NHO Innlandet

lask@nho.no
Mobil
41231669