Månedens bedrift: Flisa Trykkeri

Dette er første gang NHO Innlandet deler ut prisen i Solør. - Dette er på tide, og det er stor stas at vi kan gi prisen til Flisa Trykkeri, sier regiondirektør Jon Kristiansen.

NHO Innlandet gratulerer Flisa Trykkeri som månedens bedrift for juni 2018! F.v. Jon Kristiansen, Per-Otto Sletten, Ole-Peder Berggren og Linn Alicia Slora Kristiansen. Fotograf: Kjersti Granaasen.

NHO Innlandet gratulerer Flisa Trykkeri som månedens bedrift for juni 2018! F.v. Jon Kristiansen, Per-Otto Sletten, Ole-Peder Berggren og Linn Alicia Slora Kristiansen. Fotograf: Kjersti Granaasen.

Publisert 31.05.18

Innlandet

NHO Innlandet kårer hver måned an av sine 2062 medlemsbedrifter til månedens bedrift. I juni er Flisa Trykkeri i Solør valgt ut som månedens bedrift.

Favner om ny teknologi

- Når vi velger månedens bedrift forsøker vi og ha en spredning i geografi, bransje og størrelse. Vi er opptatt av å ha lønnsomme vekstkraftige bedrifter. Det er gledelig å se at Flisa Trykkeri har favnet om ny teknologi på en utmerket måte. Dette har gitt grunnlag for at bedriften har hatt en rivende utvikling der omsetningen har økt betraktelig, sier kommunikasjonsrådgiver Linn Alicia Slora Kristinasen i NHO Innlandet.

Faksimile iSolør 31. mai 2018. 

#205

På tide med Solør-pris

Regiondirektør Jon Kristiansen i NHO Innlandet feirer nå første måned som regiondirektør med fullt program i Solør og Kongsvinger-regionen. Av 45 månedens bedrift kåringer er det nå første gang at en Solør bedrift blir valgt ut.

- Det er på tide at en Solør bedrift blir synliggjort. Å komme til Flisa synes vi er veldig stas. Vi har mye bra næringsliv i Innlandet, så det å kunne gi honnør til lokale spydspisser slik som Flisa Trykkeri er viktig, sier Kristiansen.

"Itte akkurat urbant"

- Vi gir kunden en uhøytidelig opplevelse, litt humor og grunn til å smile. Vi er uhøytidelige og har valgt å profilere oss med utgangspunkt i den plassen vi kommer fra, forklarer Per Otto.

Flisa ligger i Norges største potetdistrikt og kan ikke sies å være en urban plass. Eller, «itte akkurat urbant», som slagordet lyder. Og det ser ut til å virke. Kundene kommer i dag helt fra Oslo. 

Flisa ligger i Norges største potetdistrikt og kan ikke sies å være en urban plass. Eller, «itte akkurat urbant», som slagordet lyder. Fotograf: Linn Alicia Slora Kristiansen.

#205

Investerer i 3D-printer

Trykkeribransjen har hatt en tøff periode med mye omstilling de siste 20 årene. Digital teknologi, hjemmeprintere og priskonkurranse fra Baltikum har presset flere norske trykkerier ut av bransjen. Men slik er det ikke her på Flisa. Per Otto og hans ansatte tråkker gassen i bunn. Nylig har de investert 1 million kroner i en splitter ny 3D-printer.

- Vi har den holdningen at alt kan læres. Ny teknologi skremmer oss ikke, derfor er vi overbevist om at investeringen i en 3D-priner vil være en viktig del av utviklingen fremover, sier daglig leder Per-Otto Sletten.

Dette er en liten prototype av en bor til bruk i Nordsjøen. Printet med 3D printeren som Flisa Trykkeri nå har kjøpt. Fotograf: Linn Alicia Slora Kristiansen.

#205

Teknologien inntar skolen

I trykkeriavdelingen går produksjonen for full maskin. Skolebøker med digitalt papir sendes til norske skoler. Det Digitale papiret er en nyvinning fra Flisa Trykkeri, basert på AR-teknologi, utviklet av trykkeriets søsterbedrift Spire web&design. 

Dette er imponerende saker, og heldigvis har noen allerede oppdaget verdien av teknologien. Sammen med MatPrat og Matopedia leverer Flisa Trykkeri nå kokebøker til tusenvis av norske elever.

I trykkeriet går produksjonen for full maksin. Fotograf: Linn Alicia Slora Kristiansen.

#205

Solid vekst

De siste 17 årene har omsetningen i bedriften med datterselskaper økt fra 6 til 80 millioner kroner. Da Per Otto Sletten og Ole Peder Berggren tok over driften for 17 år siden hadde trykkeriet elleve ansatte. I dag er antallet steget til femti, fordelt over flere nye forretningsområder og fire søsterbedrifter. 

Ifølge Per Otto bygger suksessen på gode investeringer i moderne utstyr, en fremovelent kultur og høy aktivitet.

- Vi er hele tiden ute på veien, selv kjører jeg nesten 6000 km i året. Det handler om å møte folk med et smil og markedsføre produktene våre. Deretter gjelder det å levere, gang etter gang. Vi kan ikke sitte her på Flisa og tro vi er verdensmestere. Vi må ut til kunden for å levere, sier Per-Otto. 

Jon, Ole-Peder og Per-Otto viser frem hva 3D printeren er god for! Fotograf: Linn Alicia Slora Kristiansen.

#205

Anbefaler NHO-medlemsskap

Per-Otto er en fornøyd NHO-medlem og sier Flisa Trykkeri har vært medlem helt siden han overtok virksomheten. 

- NHO har endel tjenester som vi absolutt trenger. Eksempelvis advokatbistand dersom det skulle bli behov for det. Medlemskapet er viktig for å kunne reagere på en god og seriøst måte. Det er også svært hyggelig at NHO ser oss og verdsetter den jobben vi gjør, derav utmerkelsen som månedens bedrift. Utover dette anbefaler jeg andre lokale bedrifter til å melde seg inn i NHO, avslutter han.

Kontakt oss

Linn Alicia Slora Kristiansen

Rådgiver

NHO Innlandet

lask@nho.no
Mobil
41231669