Månedens bedrift: Nordic Isoelementer AS

Gründeren Frank Åser etablerte Nordic Isoelementer i 1995. I år feirer bedriften 20 års jubileum, samtidig som de nå har produsert sin første EPS blokk på Biri.

Frank Åser er gründer og daglig leder i Nordic Isoelementer AS. Her tar ut prøver av EPS kulene for å kontrollere kvalitet. Foto: Linn Alicia Slora Kristiansen.

Frank Åser er gründer og daglig leder i Nordic Isoelementer AS. Her tar ut prøver av EPS kulene for å kontrollere kvalitet. Foto: Linn Alicia Slora Kristiansen.

Publisert 01.12.15

Innlandet

Frank Åser er gründer og daglig leder i Nordic Isoelementer AS. Bedriften består av 23 ansatte og ligger an til en omsetning på 38 millioner kroner i år. De første årene i oppstartsfasen fra 1995 – 1998 leide bedriften lokaler hos Moelven industrier. I 1998 flyttet de hele virksomheten til Biri. Fra år 2000 har bedriften stadig utvidet. Strategien var klar, målet var å utvide med ny tomt, og bygge enda en produksjonshall og begynne produksjonen av EPS blokker.

-Vi ervervet 13000 m2 i 2014. Her har vi muligheter for videre ekspansjon av bedriften etter hvert som markedet og behovene melder seg, sier Åser.

Medlemsbedrift i NHO vant i tingretten

Ny produksjonshall på 1300 m2 tatt i bruk før påske 2015, allerede fylt med aktiviteter. Foto: Linn Alicia Slora Kristiansen.

EPS produksjonen er i gang

De siste månedene er produksjonsutstyret kommet på plass og nylig ble den første EPS-blokka produsert. Tidligere kjøpte bedriften alle elementene ferdig skåret. I 2010 investerte bedriften i egen konturskjærelinje til å lage komponentene selv, og produserer nå blokkene i sin helhet. Åser er fornøyd med den nye strategien, noe som gjør at de i større grad frigjør seg fra leverandører og får større grad av kontroll i verdikjeden.

- EPS er et mindre kjent navn, men det er det samme som isopor, forklarer Åser. Nå har vi kjørt de første produksjonene av egenproduserte EPS blokker. Prøver av produksjonen er allerede testet hos SINTEF, og vi kan trygt fastslå at kvaliteten er topp, smiler han.

Nye fornøyde medarbeidere i produksjon fra venstre Willy Ekberg og Stig Endreberg. Foto: Linn Alicia Slora Kristiansen.

Kundedrevet innovasjon

Nordic Isoelementer er den eneste produsenten i Norge som leverer grunnmur og ringsystemer tilpasset kundens tegninger. Bedriften leverer ferdig ringmur som blir kappet og prosjektert. De fleste leveransene er innen boligbygging og næringsbygg. Produktene blir nøye tilpasset større konstruksjoner. Kundene er proffmarkeder, hovedsakelig med små og mellomstore entreprenører og byggmestere over hele landet.

-Nå som vi er i gang med egen produksjon kan vi i stor grad tilpasse produktet til kundene våre. Vi er glade for at de stiller krav tydelige krav, på den måten utvikler vi oss til det bedre, sier Åser.

Innlandet er et naturlig valg

Nordic Isoelementer har valgt tilhold på Innlandet. Åser mener lokasjonen er sentral i forhold til de store byggemarkedene og at det er gode samferdselsløsninger særlig med E6. Åser mener at Innlandet har en god og stabil arbeidskraft noe som er viktig for at rammebetingelsene er forutsigbare.

-Vi utvikler oss på en positiv måte ved å være på Innlandet, her har vi kommet for å bli!

F.v. produksjonssjef Arne Hanssen, plan- og logistikksjef Roar Damstuen og
daglig leder Frank Åser. Teamet er fornøyd med utviklingen i bedriften. Foto: Linn Alicia Slora Kristiansen.

Hva kan NHO Innlandet gjøre for din bedrift?