Månedens bedrift

Sveastranda Camping AS lever av å skape gode ferieminner

Sveastranda Camping AS ligger ved Mjøsa, 12km nord for Gjøvik. Campingen er en familiebedrift som har drevet kommersiell drift siden begynnelsen av 60-tallet.

Publisert 01.10.14

Innlandet, Månedens bedrift

Sveastranda Camping ligger ved Mjøsa i Redalen, 12 km nord for Gjøvik. Bedriften har nylig utvidet med en ansatt og besitter totalt 3,5 årsverk inkludert sesongarbeidere. Sveastranda Camping leier ut hytter og leiligheter og det er mulig å komme med campingvogn eller bobil året rundt.

Skaper gode ferieminner

- Det er funnet skriftlig dokumentasjon på at noen har benyttet dette som campingplass allerede i 1935, opplyser Mette Sveen. Siden den gang har stedet utviklet seg til en attraktiv campingplass for hele familien. - Vi har sentral beliggenhet, og det er kort avstand til et variert aktivitetstilbud for alle aldersgrupper. Vi ønsker å skape gode ferieminner, og dette er et sted fullt av muligheter, fortsetter Sveen.

Økt etterspørsel vinterhalvåret

De siste 10-15 årene har etterspørselen fra bedriftsmarkedet økt på vinterhalvåret. - Det er flere som arbeider med sesongbaserte prosjekter som benytter seg av hyttene og leilighetene våre som et alternativ til hotellovernattinger, sier Sveen. Sveastranda Camping kan tilby moderne og velutstyrte leiligheter til enkle ett roms hytter med enkel standard.

Fornøyd med NHO

Bedriften har vært medlem av NHO-familien siden 1996. – Gode innkjøpsordninger, det å være del av et velfungerende apparat og kunne få råd og bistand på ulike problemstillinger er fordeler vi har av å være medlem i NHO, sier Sveen. – Vi har fått gode råd av NHO som har vært på befaring hos oss for å gi innspill til hvordan vi burde utvikle oss videre, fortsetter hun. - I tillegg har jeg fått mulighet til å delta i det nasjonale campingnettverket, noe som er viktig for å dele erfaringer og gjøre næringen mer attraktiv og lønnsom, avslutter hun. Det er NHO Reiseliv, NHO Innlandet og Norsk Turistutvikling som står bak det nasjonale camping nettverksprosjektet.