Månedens bedrift: "Merket"

Røde Kors senteret "Merket" er en aktivitetsbedrift med et rikt tilbud. -Vi er utrolig stolte av stedet vårt og vi gleder oss over at stadig flere oppdager oss, sier Gunn Pedersen daglig leder i Merket.

Publisert 23.12.14

Innlandet, Månedens bedrift

Merket ligger idyllisk til ved elva Tisleia i Valdres omgitt av skog og fjell. Det er sengeplass til omlag 160 gjester, fordelt på 54 rom. Bygningene og rommene varierer fra moderne standard til tunhytter og flersengsrom med enklere standard. -Stedet er bygget etter tun-prinsippet der bygningene ligger tett inntil hverandre, opplyser Pedersen.

Tradisjonsrik drift
-Merket er et av de eldste overnattingsstedene i Valdres. Tradisjonen går tilbake til da stedet var en støl der veifarende mellom Valdres og Hallingdal fikk overnatte, forklarer Pedersen. Rundt år 1900 bygget bonden egne overnattingsbygninger for å organisere driften. To av disse gamle bygningene benyttes til overnatting i dag. I 1974 kjøpte Norges Røde Kors stedet med en sliten og forfallen bygningsmasse. En stor restaurering ble iverksatt og i 1978 ble Merket gjenåpnet av daværende kronprins Harald, forteller Pedersen.

Tilbyr mestring og livsglede
For oss handler det om å gi mennesker muligheten til å oppleve mestring og livsglede. Vi har et tilbud til alle uansett ferdighetsnivå og funksjon, derfor skreddersyr vi et opplegg for de som ønsker en unik opplevelse. Vi arrangerer alt fra trekkhundsamlinger til konferanser og bryllup. I tillegg er vi leirsted for Røde Kors tilbudet "Ferie for Alle" som er et tilbud for økonomisk svakerestilte familier. Utendørsaktivitetene våre er varierte med klatretårn, sykling, ski, aking, kanopadling i tillegg til utendørs jacuzzi. Sommeren 2015 åpner vi et stort sykkelanlegg med tilrettelagte skogsløyper av ulik vanskelighetsgrad, samt en sykkelpark for trening og BMX. Vi leverer aktiviteter, friluftsopplevelser og god norsk mat, sier Pedersen.

Gode ressurser via NHO reiseliv
-Vi har valgt å være medlem av NHO Reiseliv fordi medlemskapet gir oss tilgang til fordeler og rabatter vi ikke hadde oppnådd alene. Muligheten for råd og veiledning av jurister som kjenner næringen er verdifull for oss. -Vi synes også det er viktig å støtte opp om en organisasjon som jobber for reiselivsnæringen inn i de politiske kretsene, avslutter Pedersen.

 

 

 

Kontakt oss

Linn Alicia Slora Kristiansen

Rådgiver

NHO Innlandet

lask@nho.no
Mobil
41231669