Månedens bedrift: Murmester Bratberg og Stubberud

Murmester Bratberg og Stubberud AS satser på lærlinger. – Her får de utfordringer fra første dag, sier daglig leder Harald Bratberg

Holden og Stubberud

Torstein Holden får god opplæring av murmester Terje Stubberud. I dag er han lærling i bedriften, og trives med gode kolleger og interessante arbeidsoppgaver. 

Publisert 25.03.15

Innlandet, Månedens bedrift

Harald Bratberg og Terje Stubberud etablerte Bratberg og Stubberud AS på Gjøvik i 1980. Siden oppstarten har bedriften vokst jevnt. Bedriften har i dag åtte ansatte, inkludert en lærling. Murmester Harald Bratberg sier bedriften har god erfaring med lærlinger. - Vi gir lærlingene utfordringer og ansvar som kan stimulere til lærelyst i faget, sier han.

Månedens bedrift

Vi har erfaring med at lærlingene gjør en god jobb

Satser på lærlinger

En måte å rekruttere fremtidig arbeidskraft er ved å ta inn lærlinger. Terje Stubberud sier de har erfaring med at lærlingene gjør en god jobb. Stubberud forteller at de ansatte tar seg tid til å gi grundig opplæring og er opptatt av å få selvstendige lærlinger som blir gode bidragsytere. – Lærlingene får ansvar og blir sendt ut på prosjekter så fort vi mener at de er ferdig skolert. Han håper flere velger murerfaget og sier at det vil være et behov for arbeidskraften også i fremtiden. Stubberud forteller om en variert hverdag med prosjekter både i bedrifter og i private hjem. CC Gjøvik har vært en av kundene hvor bedriften har bidratt på flere av utbyggingene. – Vi har murt hele teglfasaden og lagt granitt i alle fellesarealene og fliser i flere butikklokaler. Til sammen har vi flislagt flere tusen kvadratmeter sier Stubberud.

Stort behov for ingeniører og fagarbeidere

Ønsker fast ansettelse

Torstein Holden (18) fra Brumunddal sier han alltid har likt praktisk arbeid. Den opprinnelige planen var å bli snekker, men han endret mening etter han hadde hatt praksisuke med en lokal murmester på ungdomsskolen. – I løpet av praksisuka bestemte jeg meg for å bli murer, det var moro og jeg tenkte at dette er noe jeg kan ha glede av fremover, sier Holden. Han mener også at flere burde velge murerfaget, og kan fortelle om en spennende hverdag med hyggelige kollegaer. Holden trives i bedriften og fremhever at han får faglige utfordringer i tillegg til at han har gode kollegaer. Han roser bedriften for et godt miljø der han gjerne kunne tenke seg fast jobb etter han har tatt svenneprøven.

Torstein Holden er lærling i Bratberg og Stubberud AS. Han er ikke i tvil om at murer er rett valg i hans yrkesvei. 

Stolt av murersønnen

Behov for lærebedrifter

NHO sitt årlige kompetansebarometer ble nylig lansert hvor 5700 av NHO sine medlemsbedrifter oppgir sitt kompetansebehov. Et av hovedfunnene i undersøkelsen er at håndverkere er den yrkesgruppen flest bedrifter mener er sentrale i fremtiden. Rådgiver i NHO Innlandet, Gerd Kjølstad, sier at det er flott at vi har medlemsbedrifter som rekrutterer egne ansatte gjennom lærlingordningen. – Målsettingen vår er at alle elever bør få læreplass for å fullføre utdanningen. Skal vi lykkes med dette trenger vi flere lærebedrifter slik som Bratberg og Stubberud, avslutter Gerd Kjølstad som gjerne svarer på spørsmål om lærlingordningen. 

Flere velger yrkesfag

Kontakt oss

Linn Alicia Slora Kristiansen

Rådgiver

NHO Innlandet

lask@nho.no
Mobil
41231669