Månedens bedrift: Satema AS

Satema er en profesjonell leverandør av strømforsyning. Svein og Tore Persson er eiere og leder bedriften henholdsvis i Oslo og Moelv. Tore ser tilbake på et rekordår og er veldig fornøyd med den positive utviklingen.

Regiondirektør i NHO Innlandet Åge Skinstad, klubbformann i Satema Marius Martinsson, daglig leder i Satema Tore Persson. Foto: Linn Alicia Slora Kristiansen.

Regiondirektør i NHO Innlandet Åge Skinstad, klubbformann i Satema Marius Martinsson, daglig leder i Satema Tore Persson. Foto: Linn Alicia Slora Kristiansen.

Publisert 18.12.15

Innlandet, Månedens bedrift

Satema AS ble etablert i 1963 av Tom O. Persson. Bedriften består av til sammen ca. 90 ansatte fordelt på produksjonsenheten i Moelv og hovedkontoret i Oslo.   I tillegg eier bedriften Skaaret AS i Stange som produserer tavler, Satema AB i Sverige og Satema Baltic SIA i Latvia. Produksjonsenheten i Moelv består av 64 ansatte.

Bedriften leverer tre hovedprodukter som er byggestrøm, elektrotavler/aluminiumskap og strømaggregater. Kundene er det offentlige, installatører, entreprenører, havbruk og industri.  Bedriften har levert tavlene til Oslo Lufthavn Gardermoen – PIR Nord og Sentralbygg Vest.

Jan Erik Pettersen er montør i Satema. Han har jobbet i bedriften i 2 år og trives svært godt. Han sier arbeidshverdagen er variert og innholdsrik. Foto: Linn Alicia Slora Kristiansen.

Nye rekorder

Satema ligger an til en totalomsetning på omlag 200 millioner kroner i år. For konsernet antyder Persson en totalomsetning nært oppunder 300 millioner kroner. Han er svært fornøyd med resultatene, og trekker frem ferske tall fra november som ble tidenes rekordmåned:

  • Satema leverte en rekordomsetning med over 30 millioner kroner totalt.
  • Avdeling byggestrøm satte ny rekord med 12 millioner kroner i omsetning
  • Tavleavdelingen satte ny rekord med 8,5 millioner kroner i omsetning
  • Tavleavdelingen passerte for første gang over 50 millioner kroner i omsetning totalt.

- I tillegg ser vi at avdelingen for strømaggregater også er i en svært positiv utvikling og med et nytt agentur for motorer/aggregater ser fremtiden lys ut også på dette området. Vi er avhengig av dyktige folk, og våre medarbeidere leverer kvalitet hver dag. Vi har også jobbet med en vekststrategi siden 2010 som gir god avkastning, sier Persson.

- Engasjement er nøkkelen

Marius Martinsson fra Moelv har bakgrunn som tavlebygger og er nå klubbformann i bedriften. Martinsson har ansvar for å holde orden på reglement og rutiner og bistå de ansatte. Martinsson trives godt i bedriften og mener kombinasjonen av god ledelse, personlig utvikling og flinke medarbeidere er det som gjør at han gleder seg til å gå på jobb hver dag.

-Når det gjelder rekordene, så er engasjerte medarbeidere nøkkelen. Vi er en positiv gjeng som er villige til å gjøre det lille ekstra, og dette fører til solide resultater, sier Martinsson.

Viktig lokal arbeidsgiver

Med sine 64 ansatte er Satema en betydningsfull arbeidsgiver i lokalområdet. Bedriften har satset på et bredt rekrutteringsgrunnlag med medarbeidere fra til sammen åtte nasjonaliteter. Satema satser også på ung kompetanse og har for tiden tre lærlinger ved avdelingen i Moelv.

-Vi har en utfordring med å skaffe nok lærlinger. For oss er det viktig at NHO jobber med å fremsnakke yrkesfag som et bra valg. Vi har mange spennende jobber å tilby, fastslår Persson.

Valdyslav er tavlebygger og lærling. Foto: Linn Alicia Slora Krisitansen.

- Det lønner seg å være fremoverlent

Åge Skinstad mener det lønner seg å være fremoverlent, slik som Satema evner å være.

-Satema tør å satse på både små og store prosjekter, og ser etter nye muligheter. De er opptatt av endringer for stadig å kunne bli bedre. På bedriftsbesøket ble jeg imponert over samholdet og humøret i bedriften, og er ikke i det minste overrasket over de gode resultatene.