Mer enn to tusen nye fagarbeidere i Innlandet!

- Vi trenger dere alle sammen, skriver Oppland Fylkeskommune på sine nettsider.

#205

Fagarbeiderne er viktige for norsk verdiskaping. Foto: Sammensatt fra iStock

Publisert 13.11.17

Innlandet

Det er november og duket for høytidelig og viktig utdeling av fag-/svennebrev og kompetansebevis. Til sammen er det i år 2000 nye fagarbeidere i Hedmark og Oppland. Det er bra!

- Ikke alle deltar på selve utdelingen, men i år har vi rekordmange deltaker på alle 4 stedene, og det er meget hyggelig, uttaler avdelingssjef for fag- og yrkesopplæring i Hedmark Fylkeskommune, Turid Borud. 

Stolte av den norske fagarbeideren 

I en undersøkelse gjennomført på oppdrag fra NHO sier mer enn 35 prosent av bedriftene at digitalisering øker deres behov for ansatte med yrkesfaglig bakgrunn (august 2017). Sånn som situasjonen er i dag, er det mange bedrifter som mangler den riktige kompetansen og yrkesfagutdannelser er viktige for å dekke dette gapet.

- Det er viktig at ungdom får mer informasjon om hvilke muligheter yrkesfagene gir, poengterer NHO Innlandets regiondirektør Åge Skinstad. Han mener både rådgivere og foreldre bør gjøre seg mer kjent med de mange mulighetene som finnes innen både jobb og videre utdannelse etter fullført yrkesfag.

Fagopplæringsleder i Oppland fylkeskommune er enig i at yrkesfagene er avgjørende for samfunnet:

- Vi skal være stolte av at norske fagarbeidere tradisjonelt har vært blant de beste i verden. Det er et konkurransefortrinn vi må beholde, og fokuset på yrkesfaget bidrar til å styrke dette fortrinnet også i fremtiden. Fag- og svennebrevet er en solid utdanning.

Kontakt oss

Ingvild Bergersen

Rådgiver

NHO Innlandet

ingvild.bergersen@nho.no
Mobil
92895757