Mjøsbil: Vi trenger dedikert ungdom inn i våre fagfelt

"I vår bransje får man en variert, spennende og utfordrende arbeidshverdag, enten man velger mekaniker- eller reservedelsfaget". Det er et budskap Mjøsbil håper flere unge får med seg.

Fra venstre Madelen Due Andersen (lærling), Stina Onsum Berg (markedsansvarlig), Harald Bjølseth (driftssjef) og Jens Petter Markestad (Daglig leder). Fotograf: Ingvild Bergersen

Fra venstre Madelen Due Andersen (lærling), Stina Onsum Berg (markedsansvarlig), Harald Bjølseth (driftssjef) og Jens Petter Markestad (Daglig leder). Fotograf: Ingvild Bergersen

Publisert 28.02.17

Innlandet

Det mangler ikke på variasjon i oppgavene som Madelen (28) får som lærling i reservedelsfaget i Mjøsbil. Omlegging av dekk og felg, holde orden på lageret, blanding av lakk, ekspedering på telefon og over disk, og dialog med leverandører. Dette er noen av arbeidsoppgavene som Madelen og hennes kollegaer ramser opp for meg når jeg møter dem hos Mjøsbils hovedavdeling på Rambekk (Gjøvik).

Vi har lærlinger!

#Viharlærling

Har du lærling? Bruk hashtag #Viharlærling og spre det glade budskapet om deres lærlingeordning. Vi i NHO Innlandet plukker stadig opp sakene og sprer dem videre i vårt nettverk. 

Tre personer fra Mjøsbils administrasjon møter oss når vi kommer for å høre mer om deres arbeid med lærlinger. Det er et tydelig signal på at dette er en sak som opptar dem.

I tillegg får vi møte Madelen Due Andersen, som er en av Mjøsbils seks lærlinger. Hun startet i Mjøsbil som vikar for et par år siden. Det gav henne lyst til å søke seg inn på studiet som faglært i reservedelsfaget.

Gleder seg til å gå på jobb hver dag

– Det krever litt jobb å håndtere både det praktiske og det teoretiske som man skal igjennom for å bestå utdannelsen, men når Mjøsbil gir meg gode utfordringer og tillit har jeg mer enn nok motivasjon til å stå på, forklarer Madelen og legger til: - Jeg gleder meg til å dra på jobb hver dag!

Anna, Vegard og Christoffer er noen av Mjøsbils lærlinger: Fotograf: Hanne-Kjersti Skjevelnes Iversen

Anna, Vegard og Christoffer er noen av Mjøsbils lærlinger: Fotograf: Hanne-Kjersti
Skjevelnes Iversen

Stadig vanskeligere å finne unge med interesse for å «skru»

- Det er krevende å være bilmekaniker, kanskje spesielt hos oss hvor vi jobber med alle bilmerker i alle aldre, konstaterer daglig leder Jens Petter Markestad. Med fem avdelinger og fem datterverksteder fordelt over Gjøvik, Dokka, Otta, Vågå og Lillehammer er Mjøsbil en viktig arbeidsgiver for bilmekanikere i Oppland. Bedriften er en del av Mekonomen-kjeden, et verksted som tilbyr service og produkter til biler, uavhengig av merke og alder.

– Siden vi jobber med så mange forskjellige bilmerker sier det seg selv at vi er avhengige av flinke, selvstendige ansatte.  Dessverre ser vi at ungdom i dag har mistet interessen for "skruing".

Det er på tide at yrkene i vår bransje får den statusen de fortjener

Mekaniker – et spennende yrke

Jens Petter Markestad sier at han håper flere unge velger mekaniker-yrket. -  Det er få tilgjengelige mekanikere i markedet i dag og det er viktig for oss og bransjen at flere velger å gå i denne retningen, fortsetter han. Mekaniker-yrket er heller ikke det som det var tidligere, med kun mekanisk arbeid på bilen. Nå er det mye elektronikk. Diagnosen foregår digitalt, serviceskjemaer for de ulike bilmerkene lastes ned digitalt og mekanikeren har et større og mer spennende fagfelt hun/han skal dekke.

10 grunner til å velge yrkesfag

Stort fokus på utvikling av unge

Mjøsbil har i flere år hatt tett dialog med opplæringskontoret for bilfag i Vest-Oppland og hvert eneste år siden oppstarten i 1989 har Mjøsbil hatt lærlinger. Flere av de erfarne ansatte tar jevnlig på seg oppdrag som sensorer og gjesteundervisere. Det er noe administrasjonen i Mjøsbil ser på som en stor tillitserklæring.

Ifølge Markestad er det er en selvfølge at bedriften samarbeider med utdannelsesinstitusjonene. – Vi er avhengige av dyktige folk, og de som tar utdannelse er avhengige av oss for å bygge den kompetansen som kreves.

5 dører til videre utdanning etter fagbrev

Fornøyd sjef og fornøyde lærlinger

- For oss er det en «vinn-vinn» situasjon, sier Stina Onsum Berg som jobber som markedsansvarlig i Mjøsbil. – Hvis både vi og lærlingene skal ha nytte av et lærlingeforløp hos oss, må vi ha et godt system, med gode rammer og rutiner i ryggen. Systemet er viktig for at lærlingene skal se sammenhengen i det vi gjør, men det hjelper også resten av staben å jobbe mer effektivt, mener Onsum Berg. 

"Det er en vinn-vinn situasjon å ha lærlinger" hevder Mjøsbils ansatte. Fotograf: Ingvild Bergersen

#205

Kan lære av de unge

Selv om Mjøsbils rolle i hovedsak er å være mentor for lærlingene, opplever de også at lærlingene kan være en kilde til nye tanker og impulser. – Det er bra med yngre mennesker som tenker nytt. Markestad mener Mjøsbil er heldige som har ansatte med lang erfaring hos dem. Samtidig forsterker det også behovet for å få inn nye impulser utenfra.

Ifølge driftsansvarlig Harald Bjølseth kan lærlingene være minst like gode som resten av staben på enkelte områder: - Madelen har tatt kurs i montering av DAB-radio og har nærmest blitt vår ekspert på dette.

Personlig utvikling og «bein i nesa»

Madelen mener at jobben som lærling i Mjøsbil også utvikler henne som person. Som reservedelslærling har Mjøsbil gitt henne mulighet til å jobbe direkte med kunder. Det er noe hun trives veldig godt med.

Madelen trives når hun kan løse et problem for kunden. Fotograf: Hanne-Kjersti Skjevelnes Iversen

#205

– Vi har mange kundegrupper, med mange forskjellige behov. Noen av dem kan mye om bil og noen kan lite om bil. Uansett føles det veldig godt når jeg kan løse et problem for kunden, forklarer Madelen som legger til at det til tider kan være utfordrende å være jente: - Det er ikke alle som har tillit til at jeg kan hjelpe dem, men da føles det innmari godt når jeg gir dem en aha-opplevelse!

Kontakt oss

Ingvild Bergersen

Trainee

NHO Innlandet

ingvild.bergersen@nho.no
Mobil
92895757