Næringslivet jubler for ski NM på Gåsbu

Bare fem år etter forrige gang, har Vang skiløperforening på Hamar igjen fått det ærefulle oppdraget med å være vertskap for folkefesten. Dette skaper et glødende engasjement i lokalt næringsliv!

Ski NM er ikke bare en folkefest, det skaper merverdi til næringslivet. F.v. Solrunn Nordlien og John Tømte fra Scandic Elgstua. Fotograf: Linn Alicia Slora Kristiansen.

Ski NM er ikke bare en folkefest, det skaper merverdi til næringslivet. F.v. Solrunn Nordlien og John Tømte fra Scandic Elgstua. Fotograf: Linn Alicia Slora Kristiansen.

Publisert 12.01.18

Innlandet

Langrennsinteressen er stor, og med fellesnevnere som samhold, klubbfølelse og kjærlighet til langrennssporten er det liten tvil om at folkefesten på Gåsbu skaper positivt engasjement. Ski NM er likevel mer enn langrennfamiliens aller største høytidshelg. Dette er en attraktiv arena for lokalt næringsliv.

Innlandet befester seg som snøregionen. Ski NM på Gåsbu får mye oppmerksomhet i mediebildet og i sosiale medier. Fotograf: Linn Alicia Slora Kristiansen.

#205

 

Fotograf: Frederik Garshol.

#205

Rutinert på å arrangere NM

Gudbrand Skraastad er leder av organisasjonskomiteen, og er med på å arrangere sitt niende NM. Skraastad blir beskrevet som en primusmotor for ski NM på Gåsbu.

- Jeg kunne godt tenkt meg at vi arrangerte ski NM til neste år og jeg! Skraastad har akkurat satt beina inn i lavvoen og skal til å ta seg en kaffekopp.

Gudbrand Skraastad er takknemlig for måten næringslivet bidra på. Fotograf: Frederik Garshol.

#205

Hva vil du si næringslivet betyr for ski NM?

 - Uten entusiasme, engasjement og økonomiske bidrag ville det blitt vanskelig å invitere til ski NM. Jeg vil rette en stor takk til alle som bidrar.

NM generalen setter fra seg koppen, og smetter ut igjen. Skraastad blir kalt ut på oppdrag, nå er det tid for premieutdeling. Marit Bjørgen er en av vinnerne.

NM gleden er stor blant de oppmøtte barna med norske flagg! Fotograf: Fredrik Garshol.

#205

Støtten fra næringslivet er uvurderlig

Emil Gundersen er markedsansvarlig i Norges Skiforbund. Han sier næringslivet er en sentral samarbeidspartner for å skape arrangement som dette.

- En av våre oppgaver er å være et bindeledd mellom næringsliv og idrett. Vi skal skape størst mulig verdier for næringslivets engasjement, og sørge for at de også i fremtiden vil satse hardt på dette.

Når vi nå har ski NM på Gåsbu er nærmiljøet i regionen viktig. Næringslivet bidrar både på elitenivå og breddenivå, men også ved at vi får muligheten til å skape samfunnsnyttige aktiviteter i eksempelvis skole og barnehage, sier Gundersen.

Næringslivet er en sentral samarbeidspartner for å lage folkefester slik som ski NM. Fotograf: Frederick Kihle.

#205

Smekkfulle hotell

Selv om arrangørene er prisgitt næringslivet og frivillig dugnadsånd, har også næringslivet godt utbytte av å være med på laget. Kjetil Tærud er salg og markedsansvarlig i Scandic Innlandet. Tærud sier at ski NM, og andre gode arrangement, er svært viktig både kortsiktig og langsiktig for hotellene.

- Den kortsiktige gevinsten er at vi har fullt hus både på Scandic Hamar og Scandic Ringsaker. En annen dimensjon er den langsiktige verdien. Med arrangement som ski NM får vi muligheten til å vise hva vi er gode for. Ved å bidra til at folk får positive opplevelser vil dette gjøre at folk kommer tilbake til regionen, sier Tærud.

Publikumseffekten synes med smekkfulle hotell på Scandic Hamar og Scandic Ringsaker. Fotograf: Linn Alicia Slora Kristiansen.

#205

Lær av hverandre!

SpareBank1 Østlandet er hovedsponsor for ski NM på Gåsbu. Administrerende direktør, Richard Heiberg, er godt kledd i blå boblejakke, skibukse og ski NMs signaturlue i rødt, hvitt og blått.

Heiberg er opptatt av å benytte ski NM til å skape en arena der det lokale næringslivet møtes for å utveksle erfaringer og lære av hverandre.

- Møtesteder som dette er viktige for å utvikle regionen. Samarbeid er nøkkelen. Ellers arrangerer vi smørekurs for skoler, skibyttehelg og andre tiltak som unge langrennspirer og foreldre setter pris på. Ski NM er en viktig arena for næringslivet, og en viktig arena og bidra på, konstaterer Heiberg.

Richard Heiberg benytter ski NM til å skape møteplasser der næringslivet kan dele kunnskap med hverandre. Fotograf: Linn Alicia Slora Kristiansen.

#205

Hyttedrømmen på Gåsbu

NHOs medlemsbedrift, BoligParnter, er tilstede med telt, bannere, hyttekataloger og blide ansatte som tydelig bærer preg av den gode NM stemningen.

Stemningen er god, og arrangementet er topp, konstaterer gjengen fra BoligPartner. Fotograf: Bjørnar Mickelson.

#205

Kommunikasjonsdirektør i BoligPartner, Bjørnar Mickelson, sier BoligPartner benytter ski NM til å skape stolthet internt i selskapet. F.v. Bjørnar Mickelson og Linn Alicia Slora Kristiansen i NHO Innlandet. Fotograf: BoligPartner.

#205

- Ski NM er en fantastisk folkefest!

Kjetil Noren er hyttekonsulent i BoligPartner. Han skuer utover folkehavet og tar inn stemningen. I det jeg titter på brosjyrene hans slår han ut med armene og peker i retning av et område lenger bort.

- Her er hyttedrømmen på Gåsbu! Er du skiinteresert, så er dette stedet for deg! Han forteller om samarbeidet med Vang Almenning, og at de har benyttet ski NM som en anledning til å markedsføre et nytt hytteområde på Gåsbu. 

Hyttekonsulent Kjetil Noren i BoligPartner markedsfører hytter for det ski interesserte segmentet i anledning ski NM. Fotograf: Linn Alicia Slora Kristiansen.

#205

BoligPartner samarbeider ikke bare med Almenninga, de har også et samarbeid med de lokale bedriftene Swix og Madshus. Dette viser at det lokale næringslivet skaper synergier med hverandre på viktige arrangement i regionen.

NM er gull for Swix

Ikke overraskende skimtes tidligere regiondirektør, og en smule skiinteresserte, Åge Skinstad i full fart her på stadion. Nå er han Swix direktør.

- Vi er imponert over langrennsinteressen. Mens "mannen i gata" velger felleski der vi har gode rense - impregnering og gliprodukter som tar under fem minutter å legge, er NM deltakerne superbrukere av våre absolutt topp feste og gliprodukter som skal brukes i OL i Korea om en måned. Vi har utstyr for alle brukergrupper, og NM er en flott anledning til å vise dette, sier Skinstad.

Smakebit av Hedmark

På langrennstadion høres bjeller og heiarop mens lukta av bål og granbar brer seg i området rundt en stor lavvo med påskriften "Hedmark House". Denne lavvoen huser mer enn som så, her får du en smakebit fra hele Hedmark.

Gudbrand Skraastad og fylkesråd for næring og folkehelse, Thomas Breen. Fotograf: Linn Alicia Slora Kristiansen.

#205

Kortreiste smaksprøver

Scandic Elgstua tilbyr elgewrap. Charlotte Sveinsen viser fram hva Skafferiet på Helgøya kan by på. Utover dette serveres det spesialiteter fra lokale produsenter. Magnor glassverk har grepet muligheten til å vise frem sitt unike norske design. Dette er en rundreise i Hedmark der arrangørene tilbyr "det lille ekstra".

En smakebit fra Magnor glassverk. Fotograf: Linn Alicia Slora Kristiansen.

#205

Næringsliv + offentlig = sant

Reiselivet i Hedmark og Hedmark Fylkeskommune står sammen om å fronte fylket via Hedmark House. Merethe Sandum, reiselivssjef i Hamarregionen Reiseliv (HARR), er full av lovord om samarbeidet mellom Hedmark fylkeskommune og de andre reiselivskontorene. 

- Når næringslivet og det offentlige har samme mål, lykkes vi. Fylkeskommunen bidrar ikke lenger bare med midler, de er også en aktiv bidragsyter på idésiden. Vi har selve ski NM der arrangementet er den indre sirkel, mens vi har alt rundt som vi kaller den ytre sirkel. For å skape et godt arrangement må disse samspille.

- Ski NM er både en omdømmebygger ved å skape stolthet, men det gir også store ringvirkninger til hoteller, restauranter og andre aktører, sier Sandum.

Hedmark House! Merethe Sandum, reiselivssjef i Hamarregionen Reiseliv (HARR), er full av lovord om samarbeidet mellom Hedmark fylkeskommune og de andre reiselivskontorene. Fotograf: Frederik Garshol.

#205

Aktiv bidragsyter

Fylkesrådsleder, Peer Gunnar Sveen, sier Hedmark fylkeskommune satser stort på ski NM for å profilere destinasjoner og opplevelser i fylket.

- Vi har en uttrykt ambisjon om å være godt vertskap og huse store mesterskap og arrangement. Vi ønsker å være en aktiv bidragsyter for å vise hva vi har av kvalitet i regionen, sier Sveen.

Lukta av granbar og bål, kaffe servert fra svartkjelen og benker omkranset i halm. Ingen tvil om den rette NM stemningen settes utenfor Hedmark House! Fotograf: medlem.

#205

En smak av Hedmark. Fotograf: Frederik Garshol.

#205

Folkefest på Hamar! Fotograf: Frederik Garshol.

#205

Kontakt oss

Linn Alicia Slora Kristiansen

Rådgiver

NHO Innlandet

lask@nho.no
Mobil
41231669