Første dag av medlemsturneen: Hadelandsregionen!

Vi starter rundturen i Hadelandsregionen i Oppland fylke. Første stopp er Hadeland Glassverk.

Publisert 25.04.16

Innlandet

Hadeland Glassverk ligger på Jevnaker, i naturskjønne omgivelser ved den sydlige enden av Randsfjorden. Glassverket ble grunnlagt i 1762 og er Norges eldste industribedrift med kontinuerlig drift.

En bedrift i stadig utvikling

Direktør i Hadeland Glassverk, Kari S. Roll-Matthiesen, sier de forvalter en betydelig historie og kulturarv, men satser samtidig på kontinuerlig utvikling og ny design, for å møte fremtidens behov. Hadeland Glassverk har de siste 20 årene gått gjennom en stor og positiv endringsprosess, og det er skapt ny dynamikk og fremtidstro, sier hun.

Forventer vekst

Matthiesen sier at de forventer en vekst i 2016 som følge av økt etterspørsel fra våre samarbeidspartnere, men også fordi de gjør en rekke tiltak på Besøkssenteret som vil få flere til å legge turen til Hadeland Glassverk.

-Vi bygger om en av våre største butikker, og gir den navnet Høvdinghallen. Butikken blir på 900 m2 og vil inneholde en egen avdeling for mat fra småskalaprodusenter og øl fra mikrobryggerier over hele landet.

-Til sommeren skal vi åpne et konsept som heter Norgesglasshuset. Her skal vi produsere syltetøy på Norgesglasset, vi skal ha en liten cafè og ikke minst skal vi selge Norgesglass fylt med alle herligheter. Nytt galleri blir det også på Mengeloftet. Kramboden er akkurat pusset opp, og det er muligheter for at vi skal ha et stor out-let for interiørprodukter i sommer. 

-Med andre ord så skjer det svært mye på Hadeland Glassverk om dagen, sier Matthiesen. 

Positivt med besøk av NHO

Matthiesen sier det er ubetinget positivt at NHO kommer ut for å snakke med medlemmene sine og høste erfaringer i direkte møter med bedriftene.

50 bedrifter på 5 dager