NHO-sjefen på storslått Innlandsbesøk

Fredag var verdens arbeidsmiljødag. NHOs administrerende direktør markerte dagen med bedriftsbesøk på Innlandet. Hun var imponert over innlandsbedriftenes innovasjonskraft.

Besøk på Moelvens produksjonsområde. Ikledd verneutstyr.

Omvisning hos Moelven. Fotograf: Ingunn Hermansen

Publisert 29.04.17

Innlandet

Fokus på opplæring og veiledning hos Nammo på Raufoss

Både arbeidstilsynet og NHO brukte verdens arbeidsmiljødag på å besøke bedrifter som tar ansattes sikkerhet på alvor. Nammo har utmerket seg som en av de beste bedriftene i landet på opplæring av nyansatte ungdommer. Nammo vant IA-prisen i Oppland og NHOs fagopplæringspris i 2016. Både arbeidstilsynets fungerende direktør og NHOs direktør var på Raufoss i går for å høre mer om hvordan Nammo jobber med opplæring for å unngå skader på arbeidsplassen.

Les mer om arbeidstilsynets fokus på å unngå skader på arbeidsplassen.

Arbeidstilsynet fokuserte på veiledning

- Det er veldig gledelig å registrere at Arbeidstilsynet, etter innspill fra NHO, legger om sitt arbeid til mer veiledning. Det viser at våre budskap lyttes til og at vi får gjennomslag på vegne av våre medlemmer, skrev NHOs Kristin Skogen Lund i en epost til sine ansatte etter gårsdagens seanse.

Arbeidstilsynet gav Nammo mye ros for det gode opplæringsarbeidet de gjør.

Iren Neståker Aastad er lærling på Nammo. Hun sier det er viktig å overholde Nammos retningslinjer for å unngå skader. Fotograf: Ingunn Hermansen

#205

Også NHOs direktør var imponert over Nammos innsats: - Man ser at dette er noe som foregår systematisk. De tenker på dette i et tiårig perspektiv, og det er noe de har jobbet med hver dag over lang tid.

Imponerende treindustri på Innlandet

Etter besøket på Raufoss gikk turen videre til Moelven. Her fikk gjestene innføring i treindustrien på Innlandet. Moelven er størst i Norge og tredje største I Europa innen trevare.

Moelven Limtre satser nå på trebruer og offentlige bygg i tre. De har bygget verdens høyeste trehus og skal bygge Bucharts Mjøstårn på 81 meter i Brumunddal.

Suksessen startet med OL på Lillehammer hvor Moelven leverte trekonstruksjoner til Håkonshall og Vikingskipet. Det resulterte senere i viktige leveranser til byggingen av Gardermoen.

Fra treindustri til bioøkonomi – vi kan ta en lederrolle.

Åge Skinstad har lenge poengtert at Innlandet kan ta ledertrøyen innen bioøkonomien. Der spiller både treindustrien og andre biobaserte innlandsbedrifter en viktig rolle. Derfor var det naturlig at rundreisens siste stopp havnet hos Tine på Brumunddal, hvor både Tine og Arena Heidner fikk presentere sitt arbeid.

- Ingen vet hva fremtiden bringer, men vi kan ta en lederrolle nå, hvis vi tør, poengterte Anders Øfsti i Arena Heidner.

Hos Tine går ikke en liter melk til spille, alt utnyttes og foredles på Brumunddal. Kristin Skogen Lund og Åge Skinstad med noen av Tines produkter. Fotograf: Ingunn Hermansen

#205

Fornøyd sjef

Etter en lang og innholdsrik dag var Skogen Lund meget fornøyd. - Vi har lært om trevareindustrien, matvareindustrien og forsvarsindustrien, så vi har fått med oss tre gode næringer.

Åge Skinstad var enig og benyttet samtidig anledningen til å nevne bygg og anlegg, bilindustrien og reiselivet som tre andre viktige næringer i vår region: - Jeg håper du kommer tilbake igjen, så jeg kan vise frem disse også, avsluttet han.

Kontakt oss

Ingvild Bergersen

Trainee

NHO Innlandet

ingvild.bergersen@nho.no
Mobil
92895757