Snart tid for NM i langrenn på Lygna

"Over 700 Funksjonærer vil ta i mot deg og sørge for at du og alle andre trives under Norgesmesterskapet på ski. Kjente norske idrettsutøvere kommer - kommer du?"

#205

Bilde: SpareBank1 Ringerike Hadeland

Publisert 31.01.17

Innlandet

I to år har arrangører og lokalsamfunn stått på for å ferdigstille ny stadion og NM i langrenn. Bli med og opplev norgeseliten, kommende norske langrennsstjerner og ekte norsk innlandskultur torsdag til søndag denne uken.

NM i nye Lygna Stadion

Lygna Arrangement har ansvar for å samle hele norgeseliten på ski til skifest på Lygna Skisenter. NM holdes i nye Lygna Stadion, som er bygd ut for 35 - 40 millioner kroner med nytt servicebygg og helt ny stadion som det mest iøynefallende. Her har en driftig dugnadsgjeng tilknyttet Lygna skisenter stått på døgnet rundt i to år.

Vottestrikk og snøproduksjon på døgnvakt

Ifølge informasjonsansvarlig for NM på Lygna, Arne Næss, har arrangørene møtt stor velvilje fra lokalsamfunnet. -Vår kulturgruppe har engasjert en rekke personer og institusjoner fra hele Hadeland. Det er laget NM-video, NM-sang og NM-fanfare for å nevne noe. Gjennnom vår kulturgruppe og lokale skoler er det iverksatt et votteprosjekt som gjør at halve Hadeland nå sitter og strikker NM-votten. Så å si all mat er lokal, fra lokale pølser og burgere fra Brandbu Pølsemakeri til potetsuppe laget av bygdekvinner.

-730 frivillige er engasjert for å få dette store arrangementet i land, og vi kunne sikkert ha fått med oss flere hundre til om behovet hadde vært der, mener Næss.

Innslag av kultur og underholdning

Under NM vil det også være en rekke kulturinnslag fra den nybybygde scenen. På arrangementets Facebookside kan man finne en rekke morsomme og informative videoer.

-På Instagram følges vi av "halve" Ski-Norge, og vår web, lygna2017.no, har all viktig informasjon til løpere, ledere og publikum, avslutter Arne Næss som passer på å ønske alle velkomne til fire flotte skidager med "hele" verdenseliten på plass!

Næringslivstreff midt i smørøyet

Midt oppi det hele har NHO Innlandet og Sparebank1 Ringerike Hadeland gleden av å invitere til næringslivstreff for bedrifter i Innlandsregionen. Her vil deltakerne få møte regiondirektør Åge Skinstad og langrennsløper Espen Bjervig, nå administrasjons- og markedssjef i Norges Skiforbund. Foredrag og underholdning etterfølges av sprintkonkurranser med Norges beste utøvere.